2.5/5 (2)

Voor de revolutie van het internet was het alleen mogelijk voor de rijken, passief inkomen verdienen. Door de automatisering, is het vandaag de dag voor iedereen mogelijk om passief inkomen te verdienen. Maar hoe doe je dat en hoe doe je dat online? In deze blog geven we je een overzicht van op welke manieren je passief inkomen kunt verdienen. Passief inkomen is inkomen waarbij er weinig of geen relatie is tussen tijd en geld. Iets dat bij actief inkomen wel zo is. Wil je meer weten over passief inkomen? Lees dan onze blog Passief inkomen vs. actief inkomen. Wanneer je op termijn effectief aan de slag wilt gaan wilt gaan als Digital Nomad moet je streven dat ongeveer 80% van je inkomen komt uit passief inkomen.

#1. Start een blog

Het starten van een blog is een leuke een laagdrempelige manier om passief inkomen te verdienen. Er zitten vrijwel nauwelijks of geen risico’s aan. Het starten van een blog is zeer eenvoudig. Je bedenkt een onderwerp waarover je wilt gaan schrijven, je maakt een website en verbindt deze met social media kanalen zoals Facebook en Instagram en je gaat aan de slag om zo veel mogelijk bezoekers naar je website te trekken. Wanneer je start met bloggen is het altijd aan te raden om te schrijven over iets waar jij genoeg van weet en leuk vindt. Meer over het starten van een blog en het kiezen van een onderwerp, hebben we omschreven in de blog Nomad Job: Blogger.

#2. Start een YouTube kanaal

Het starten van een YouTube kanaal wordt steeds meer gedaan door Digital Nomads om passief inkomen te verdienen. Het fijne aan het bijhouden van een YouTube kanaal is dat je eenmalig een video maakt, deze bewerkt en daarna upload, je daarna continu inkomsten haalt uit deze video door het vertonen van advertenties. Wanneer je daarna nieuwe video’s maakt, zul je je inkomen alleen maar vergroten. Dus ben jij goed met het maken van film? Dan is dit de manier voor jou.

#3. Verkoop E-books, audioboeken en andere dowloadbare producten

Misschien wel de manier waarmee je het snelste het meeste inkomen kunt verdienen. De verkoop van niet tastbare producten zoals e-books, audioboeken en andere downloadbare producten. Het fijne van deze producten is dat deze geen fysieke actie vragen voor de verkoop en uitlevering. Voorbeelden van deze producten zijn: Online cursus, e-books, audioboeken, infographics, video handleidingen. Het gaat er om dat je bepaalde kennis verkoopt. Mensen kunnen eenvoudig via je website een bestelling plaatsen en kunnen deze downloaden na het afrekenen. Dit kun je volledig automatiseren. Hoe je snel en eenvoudig een eigen webwinkel maakt om downloadbare producten te verkopen, leggen we uit in de blog Een eigen gratis webwinkel maken met WordPress. Je kunt dan bij het aanmelden van producten, kiezen voor een downloadbaar product.

#4. Verkoop een product via dropshipping of fulfilment

Tegenwoordig is het ook goed mogelijk om bij de verkoop van fysieke producten passief inkomen te verdienen. Dit was voorheen niet mogelijk. Dit omdat fysieke producten altijd een bepaalde handeling vereiste. Maar tegenwoordig zijn er bedrijven die op deze vraag inspelen zoals fulfilment bedrijven en dropshipping partners. We leggen deze twee even kort uit.

Fulfilment: Bij fulfilment maak jij gebruik van een extern bedrijf voor het verzenden van je producten. De voorraad blijft echter van jou. Je betaalt een vast bedrag per order voor het inpakken en verzenden van je producten. Daarnaast kun je al je data via internet in zien. Meer over fulfilment vertellen we in de blog Uitbesteden door middel van fulfilment

Dropshipping: Bij dropshipping, betaal je pas voor de verkochte producten wanneer je deze hebt verkocht. De leverancier van de producten zorgt er zelf voor dat de bestelde goederen direct bij de klant worden geleverd. Op deze manier hoef jij alleen een bestelling na de verkoop door te sturen naar de leverancier.

#5. Realiseer passief inkomen met affiliate marketing

Aan de slag gaan met affiliate marketing is waarschijnlijk de meest populaire manier om online passief inkomen te verdienen. De mogelijkheden om dit te doen zijn dan ook eindeloos. Bij affiliate marketing verwijst jij bezoekers door naar producten van adverteerders. Deze adverteerders kun je vinden bij affiliate programma’s zoals TradeTracker waar jij jezelf kunt aanmelden als publisher. Daarna kun je jezelf aanmelden bij programma’s. Wanneer je wordt geaccepteerd door de adverteerder kun je advertenties gaan plaatsen. Affiliate marketing wordt toegepast bij bloggen maar kan ook worden toegepast bij bijvoorbeeld e-mail marketing (nieuwsbrieven) en social media. Maar ik weet zeker dat jij nog veel meer creatieve manieren kunt bedenken. Meer over affiliate marketing kun je lezen in de blog Nomad Job! Affiliate Marketeer.

Wil je meer inspiratie voor banen waarmee jij aan de slag kunt gaan als Digital Nomad? Lees dan onze post Met deze 15 banen kun je overal ter wereld werken!

Wat vond je van dit artikel?