5/5 (3)

Even back to basic. Soms tolt mijn hoofd wanneer het gaat om creatieve manieren om een beroep op afstand uit te voeren en dan vergeet je het meest voorkomende beroep onder Digital Nomads; Bloggen. In deze editie van Nomad Jobs gaan we verder in hoe je geld kunt gaan verdienen door het bijhouden van een Blog. Een blog is wereldwijd bij te houden doordat je alles via internet kunt verspreiden en hierdoor niet direct op een locatie hoeft te verblijven om een nieuwe post te schrijven. In deze post gaan we je vertellen hoe je een blog post schrijft en hoe je er daarna geld mee gaat verdienen.


Hoe maak ik een blog?

Het maken van een blog is super eenvoudig en is daarnaast een laagdrempelige manier om wat meer ervaring op te doen met online werken. Je start een website en installeert WordPress. Dit kan super eenvoudig door een standaard WordPress hostingpakket aan te schaffen. Een goede partij hiervoor is YourHosting. Deze bieden tegen super voordelige tarieven hosting pakketten aan waarbij alles direct voor je wordt geïnstalleerd. Nadat je dit pakket hebt geactiveerd, kun je een thema kiezen voor je blog en kun je starten met het bouwen van je website. Eerder hebben we een handige post geschreven met een overzicht van WordPress plugins waarmee je direct aan de slag kunt.

Hoe verdien ik geld met mijn blog?

Er zijn genoeg manieren waarop je geld kunt verdienen met een blog. Zo kun je kiezen om aan de slag te gaan met affiliate marketing, display advertising of advertorials. Daarnaast kan het bijhouden van social media pagina’s ook een goede manier zijn om je bereik te vergroten. We zullen de verschillende methodes verder toelichten. Je kunt deze methodes ook prima met elkaar combineren.

Methode 1: Affiliate marketing

Eerder hebben we hier een losse post over geschreven, affiliate marketing. Deze manier van geld verdienen wordt vrijwel door iedere blog toegepast. Affiliate marketing werkt simpel. Je schrijft een artikel over een product of dienst van een bedrijf en plaatst een link naar de website van de adverteerder. Wanneer mensen klikken op de link en een product aanschaffen, ontvang jij daar dan als adverteerder een vergoeding voor. Er bestaan een hoop affiliate programma’s waar jij je kunt aanmelden om toegang te krijgen tot het materiaal van deze adverteerders. De meest gebruikte affiliate programma’s in Nederland zijn o.a: TradeTracker en Daisycon. Hoeveel je verdient met affiliate marketing varieert ten opzichte van de producten waar je over schrijft.

Methode 2: Display Advertising

Display advertising is misschien wel de meest zichtbare manier voor je bezoeker om geld te verdienen aan een blog. Wanneer je momenteel geen adblocker hebt aanstaan in je browser, zul je ook in de rechter kolom van deze pagina een advertentie zien staan. Wanneer jullie klikken op deze advertentie, krijgen wij daar een vergoeding voor. Let wel op! Zorg er altijd voor dat de advertenties die je laat zien relevant zijn voor de lezer van je blog. Display advertenties kun je ook opvragen bij affiliate netwerken zoals TradeTracker. Het is ook mogelijk om jezelf aan te melden bij Google Adsense. In dat geval kiest Google de getoonde advertenties aan de hand van de cookies in de browser van je bezoeker. Er zijn veel verschillende verdienmodellen wanneer het gaat om Display Advertising. Zo kun je betaald krijgen per click, view, sale of misschien wel lead (het inschrijven voor bijvoorbeeld meer informatie of een proefperiode).

Methode 3: Het schrijven van Advertorials

Een veelvuldige manier die wordt gebruikt om geld te verdienen met een blog is het schrijven van advertorials. Een advertorial is een artikel dat je schrijft over een product waar jij als schrijver een vergoeding voor krijgt. Wanneer je oplet bij het lezen van een blog kan het wel eens voorkomen dat je boven een blogpost de melding ‘advertorial’ of ‘sponsored content’ ziet staan. In dat geval schrijft de blogger in opdracht van een bedrijf. De vergoeding voor het schrijven van een advertorial verschilt enorm en hangt af van het onderwerp waar je over schrijft t.o.v. het bereik dat je hebt met je blog. Er zijn programma’s waar je jouw blog kunt aanmelden om in contact te komen met bedrijven. De meest populaire website om mee te starten is blogmij.nl. Het kan ook zijn dat je door bedrijven direct wordt benaderd voor het plaatsen van een Advertorial.

Er zijn dus genoeg manieren om geld te verdienen bij het maken van een blog. Daarnaast is het maken van een blog een zeer eenvoudige manier om snel kennis te maken met online ondernemen en het maken van een website. Nog even een tipje als afsluiter: Richt je niet te snel op geld verdienen met je blog maar probeer eerst genoeg mensen te bereiken met je content. Op het moment dat je genoeg trouwe lezers hebt, dan komen de inkomsten vanzelf!

 

Succes;)

 

Wat vond je van dit artikel?