5/5 (1)

In deze post geven we je wat informatie over welke plugins je altijd kunt installeren in je WordPress website en leggen we uit wat deze plugins doen. Ben je nog niet gestart met het maken van een website via WordPress? Lees dan onze blogs ‘Een eigen gratis webwinkel maken met WordPress. of Nomad Job! Affiliate Marketeer. 


Wanneer je start met een nieuwe webwinkel of affiliate website is het in het begin moeilijk om de juiste thema’s en plugins te vinden voor je WordPress website. Welke plugins zijn onmisbaar voor een startende website. In deze blog geven we je een overzicht welke plugins je altijd kunt gebruiken bij het maken van een website. Deze plugins hebben we onderverdeeld per categorie met een uitleg waarom je deze plugin zou moeten gebruiken en welke functie deze biedt voor het maken van een goede website.

Zoekmachine optimalisatie

De volgende plugins zorgen ervoor dat je website beter wordt geïndexeerd door zoekmachines zoals Google zodat je direct een hogere ranking behaalt.

Yoast SEO

Yoast SEO is de meest gebruikte zoekmachine optimalisatie plugin voor WordPress websites. Deze plugin biedt een aantal belangrijke functies die onmisbaar zijn bij het opstarten van een nieuwe website. De twee belangrijkste functies leggen we hieronder uit.

  • XML sitemap

Binnen de geavanceerde instellingen van Yoast, is het mogelijk om snel en eenvoudig een XML sitemap te genereren. Deze sitemap kun je daarna aanmelden bij Google. Een sitemap is een speciaal overzicht van je website die door Google kan worden gelezen om je website op te nemen in de zoekmachine. Na het aanmaken van de sitemap, krijg je een link die je kunt aanmelden bij Search Console. Hierdoor ben je beter zichtbaar in de zoekmachines

  • SEO meta-omschrijvingen

Door Yoast SEO te installeren in je WordPress website, wordt onder iedere post en pagina een veld toegevoegd waar je de omschrijving kunt vermelden zoals deze in Google moet worden vertoond. Deze omschrijving wordt ook wel de meta omschrijving genoemd. Een voorbeeld van een meta omschrijving zie je hieronder:

Daarnaast krijg je direct een checklist te zien of je pagina voldoet aan alle voorwaarden voor een goede geoptimaliseerde pagina.

Site snelheid

Snelheid is zowel voor je bezoeker als voor de zoekmachine erg belangrijk. Zo hecht Google de laatste jaren steeds meer waarde aan snelle websites in het bepalen van de volgorde in de zoekmachine.

Caching plug in – W3 total cache

W3 Total Cache is een plugin die je helpt om statische elementen van je website op te slaan in je browser om op die manier je website sneller te maken. De snelheid van een website wordt steeds belangrijker gevonden door Google waardoor je met een snelle website hoger in de zoekmachines komt waardoor je uiteindelijk meer bezoekers krijgt. Let wel goed op bij de instellingen van W3 Total Cache. Het kan goed zijn dat verschillende instellingen problemen opleveren met het thema van je website. Wanneer je dat ervaart, schakel dan alle opties uit en start met het inschakelen van de browser cache en de pagina cache. Daarna kun je de andere functies proberen in te schakelen tot je het beste resultaat behaalt.

WP-Smush

WP-Smush maakt je afbeeldingen op je website kleiner zodat deze makkelijker kunnen worden ingeladen. Net als met W3 Total Cache, zorgt dit ervoor dat je website sneller wordt. Vaak gebruiken we erg grote afbeeldingen op pagina’s waar dit helemaal niet nodig is. Naast het gebruik van WP-Smush, is het aan te raden om afbeeldingen op je website eerst te optimaliseren voordat je deze plaatst. Dit kan bijvoorbeeld met de Photoshop functie opslaan voor web. Afbeeldingen worden dan verkleind waardoor deze makkelijker in te laden zijn voor bezoekers waardoor de laadtijd van je snelheid lager wordt.

Marketing

De volgende plugins zorgen er voor dat je gemakkelijker bezoekers naar de website haalt door het beter inzetten van je marketing activiteiten.

Mailchimp newsletters

Vrijwel iedere blog of webwinkel maakt gebruik van een nieuwsbrief. Het meest populaire gratis programma voor het maken van een professionele nieuwsbrief is Mailchimp. Wanneer je een account hebt aangemaakt via Mailchimp, kun je deze met deze plugin gemakkelijk koppelen aan je website zodat mensen zich eenvoudig kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief lijst. Hierdoor kun je direct aan de slag om nieuwsbrief marketing in te zetten voor het trekken van meer bezoekers.

Buffer

Buffer is een app waarmee je berichten kunt inplannen voor meerdere social media kanalen tegelijkertijd. Met deze app kun je eenvoudig berichten plaatsen op buffer direct vanuit WordPress zodat deze automatisch worden geplaatst op kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google plus!

Jetpack

Jetpack is gemaakt door het bedrijf dat ook achter WordPress zit. Deze plugin geeft je de nodige tools waarmee je direct meer uit je site kunt halen. De meeste van deze tools zijn nog gratis ook.  Zo kun je direct onder ieder blog bericht gerelateerde berichten laten zien en maak je het mogelijk dat bezoekers je content kunnen delen via social media.

Contact form 7

Wil je dat bezoekers contact met je op kunnen nemen? Dan is Contact Form 7 een erg goede plugin. Met Contact Form 7 voeg je snel en gemakkelijk een simpel contactformulier toe aan de pagina’s op je website. Deze kun je daarnaast koppelen aan je e-mail adres zodat je direct een bericht krijgt wanneer iemand een reactie plaatst.

Google Analytics

Misschien wel het belangrijkste bij het maken van een goede website is het verzamelen van data. De beste gratis tool om dit te doen is Google Analytics. Wanneer je een Google Analytics account hebt aangemaakt, kun je deze daarna koppelen met deze plugin. Daarna kun je precies zien wat je bezoekers op je website doen. Wanneer je deze data hebt verzameld, kun je aan de slag om je website verder te optimaliseren. Later gaan we hier meer over vertellen hoe je dit kunt doen. Houdt daarom onze blog in de gaten!

Webwinkels & Affiliate

De volgende plugins zijn specifiek bedoelt voor het maken van een webwinkel met WordPress

Woocommerce

De beste e-commerce plugin om van je WordPress website een webwinkel te maken is WooCommerce. Deze plugin is ontwikkeld door de ontwikkelaars van WordPress. Met deze plugin heb je alles in huis om direct te starten met het verkopen van producten via je website. Wil je meer informatie over het maken van een webwinkel via WordPress? Lees dan de blog Een eigen gratis webwinkel maken met WordPress. Het is ook mogelijk om via WordPress een affiliate winkel op te starten.

YITH WooCommerce Affiliate

Zoals we hierboven al vermeldde, is het ook mogelijk om van je WooCommerce winkel een affiliate shop te maken. Je kunt in dat geval producten toevoegen aan je shop en deze daarna doorverwijzen naar andere aanbieders door een link aan te maken via bijvoorbeeld TradeTracker

Payment Service Providers

Voor het starten van een webwinkel, is het belangrijk dat je je een contract afsluit bij een Payment Service Provider. Deze partijen verzorgen de betalingen voor websites zoals iDeal, PayPal en Mister Cash (voor België). Later gaan we verder in op wat de beste Payment Service Providers zijn voor Digital Nomads!

Heb je vragen of aanvullingen op de plugins die we hierboven hebben vermeld? Laat het ons dan weten door een reactie te plaatsen. Wil je meer informatie over hoe je het beste online geld kunt verdienen? Lees dan de blog Met deze 15 banen kun je overal ter wereld werken!

 

 

 

 

 

 

Wat vond je van dit artikel?