5/5 (1)

Stel je eens voor. Je zit op een strand in Thailand te werken met een cocktail naast je laptop een verhaal te typen over je favoriete onderwerpen. Dat is hoe je leven er uit kan zien. affiliate marketing is een zeer populaire manier onder Digital Nomads om een inkomen te genereren zonder dat je vast zit aan een vaste locatie om te wonen en werken. In dit artikel gaan we verder in op wat affiliate marketing is en leggen we uit hoe ook jij een affiliate marketeer kunt worden! Lees vooral verder! Wanneer er vragen zijn, dan kun je die stellen bij de reacties onderaan dit artikel. Weet je nog niet wat voor manier van werken op afstand bij jou past? Lees dan de blog Met deze 15 banen kun je overal ter wereld werken!.


Wat is affiliate marketing en waarom is het iets voor mij?

Affiliate marketing is hard werken maar wel een erg leuke manier van geld verdienen op afstand. Zeker wanneer je goed bent met taal en creatief bent kun je enorm veel bereiken door middel van affiliate marketing. De meeste grote blogs genereren ook inkomen door middel van affiliate marketing. De meest simpele vorm van affiliate marketing is het plaatsen van een advertentie op een website maar er zijn nog vele andere mogelijkheden hoe affiliate marketing kan worden toegepast zoals een vergelijkingssite of een zoekmachine voor vliegtickets. Ook op deze website zetten wij affiliate marketing in. Naast dat je leuk kunt verdienen met affiliate marketing, is het ook een laagdrempelige manier om kennis te maken met online ondernemen en het maken van een website.

De taak van een affiliate marketeer is om een zo groot mogelijk ‘bereik’ te realiseren. Dit houdt in dat via jouw kanalen (meestal website of social media) je veel mensen kunt bereiken. Je schrijft over onderwerpen waar je in geïnteresseerd bent en waar je veel kennis over hebt. Denk maar eens na wat voor onderwerpen dat voor jou zijn. Persoonlijk ben ik een reisfanaat en weet ik veel over online ondernemen. Vandaar dat deze blog een logisch gevolg was voor mij:). Nadat je de doelgroep hebt gevonden, breng je deze in contact met adverteerders die relevant zijn voor jouw onderwerp.

Hoe kan ik affiliate marketeer worden?

We gaan je stap voor stap uitleggen hoe ook jij een affiliate marketeer kunt worden. Het is vrij eenvoudig. Dus lees op je gemak verder!

Stap 1: Verzin een onderwerp waar jij genoeg kennis en interesse over hebt!

Pak een vel papier en schrijf eens op waar jij echt enthousiast over kan worden. Denk niet te moeilijk en schrijf het gewoon op. Daarnaast schrijf je de onderwerpen op waarvan jij het leuk vindt om informatie over op te zoeken of te volgen. Wanneer je een mooi overzicht hebt en je hebt een idee waar je je website over wilt maken, dan is het tijd om een keuze te maken. Dit is het moeilijkste deel van het maken van een affiliate website. Wanneer je een onderwerp hebt gekozen, is het belangrijk om jezelf de volgende vraag te stellen: Hoe veel websites/social media pagina’s, bieden op dit moment al informatie over dit onderwerp? Zijn het er veel of zijn het er weinig. Wanneer veel mensen al informatie bieden over dit onderwerp, is het aan te raden om het onderwerp te verkleinen.

Als voorbeeld het onderwerp reizen. Over reizen wordt veel geschreven, dus dan kun je beter een niche kiezen zoals reizen in Frankrijk of stedentrip naar Parijs. Maak het onderwerp specifiek genoeg zodat je voldoende onderscheidend kan zijn ten opzichte van bestaande websites. Let op, het onderwerp hoeft niet uniek te zijn. Zolang er maar voldoende kans is om het op een andere manier te doen dan anderen reeds hebben gedaan. Heb je een onderwerp te pakken? Mooi dan gaan we verder:). Heb je nog twijfels over het onderwerp dat je hebt gekozen? Geef een reactie en we helpen je verder.

Stap 2: Start een website

Pfjew, het moeilijkste deel hebben we gehad. Nu gaan we verder met het makkelijke deel. We gaan een website maken. Tegenwoordig is het bijzonder eenvoudig en voor iedereen mogelijk om in een korte tijd een professionele website op te zetten. Bij een affiliate website, adviseren we je om altijd een WordPress website te starten. WordPress is een zeer eenvoudig systeem dat door vrijwel iedereen gebruikt kan worden nadat je er enige info over hebt opgezocht. Als je wilt kun je binnen een dag een simpele WordPress website in elkaar zetten. Handig bij het opzetten van je website zijn de volgende plugins: Deze WordPress plugins zijn onmisbaar voor startende websites

Voor het starten van een website met WordPress heb je een hosting pakket nodig in combinatie met een domeinnaam. Een hosting pakket is een stukje opslag online waar je een website op kunt zetten. Een domeinnaam is het adres wat iemand intypt om naar deze website toe te gaan zoals www.reisbaas.nl;). Het makkelijkste en snelste is om een WordPress hosting pakket aan te schaffen omdat je dat een hoop tijd en moeite gaat besparen. Daarnaast werken deze pakketten vaak beter dan standaard Hosting pakketten. Een goed WordPress hosting pakket is het pakket van YourHosting. Dit pakket is zeer eenvoudig in installatie zodat je direct aan de slag kunt gaan en je op andere zaken kunt gaan focussen.

Wanneer je pakket is aangevraagd en geactiveerd kun je direct beginnen met het maken van je website. WordPress is een zeer eenvoudig programma, waarmee je snel aan de slag kunt gaan. Ga maar eens flink spelen en oefenen met de verschillende functies die in WordPress zitten verwerkt. Het is daarnaast aan te raden om de handleiding van WordPress een keer door te nemen. Verder zul je na verloop van tijd steeds beter en sneller gaan worden met dit programma. Zeker op Youtube is er veel informatie beschikbaar waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

Het belangrijkste is dat je nu goede content gaat realiseren. Dit kan door middel van video/tekst. Ook kan het handig zijn om jezelf wat meer te verdiepen in bijvoorbeeld SEO en SEA. Hier gaan we later meer over vertellen dus houdt Reisbaas maar goed in de gaten!

Stap 3: Meld je aan bij een affiliate programma

Nu je een onderwerp hebt en een website hebt gebouwd, kun je ook aan de slag om geld te verdienen met jouw website. Hier komt het affiliate deel pas aan bod. Het grootste affiliate netwerk in Nederland is TradeTracker. TradeTracker is een website waar je jezelf gratis kunt aanmelden als publisher om in contact te komen met adverteerders. Dit zijn websites die een vergoeding bieden voor het verwijzen van traffic naar hun website. Wanneer je bijvoorbeeld een blog hebt over Hotels in Parijs en je stuurt bezoekers naar jouw favoriete hotel op Booking.com in de buurt van de Notre Dame, dan krijg jij als verwijzer een vergoeding. Naast het plaatsen van een link kun je ook andere elementen overnemen van adverteerders zoals banners, foto’s en zelfs productfeeds.

Stap 4: Zorg dat mensen jouw website bezoeken.

Een veelgebruikte zin binnen Affiliate marketing en zoekmachine optimalisatie is ‘content is king’! Zorg er dus voor dat je altijd goede content schrijft en daadwerkelijk schrijft voor je lezer. Wanneer je alleen maar iets wilt verkopen zonder dat wat jij te vertellen hebt iets biedt voor je lezer, ga je nooit veel traffic realiseren. Zorg er daarnaast voor dat je zelf enthousiast bent over de onderwerpen waar je over schrijft! Mensen kijken hier over het algemeen snel doorheen. Zorg dus voor een positieve noot:).

Maar goed, we gaan dus bezoekers trekken naar je website. Hier zijn talloze manieren voor. Echter zullen de twee meest populaire mogelijkheden zijn: Social media en zoekmachine optimalisatie. Hier gaan we later meer over vertellen over hoe je deze twee het beste kunt inzetten. Je kunt voor jezelf een keuze maken welke van deze twee het beste past bij jouw verhaal. Is het onderwerp waar je over praat populair bij veel mensen om over te praten via social media? Dan kunnen Facebook en Instagram je beste vrienden zijn. Is jouw onderwerp wat saaier? Dan kun je beter kiezen voor zoekmachine optimalisatie. Natuurlijk kunnen deze twee ook prima worden gecombineerd.

Dus in het kort

Ik snap dat het verhaal hierboven moeilijk te bevatten is in één keer dus ik vat het nog even kort samen:

Affiliate marketing is het realiseren van content waar je bezoekers mee trekt om deze later door te verwijzen naar adverteerders. Zorg bij het kiezen van een onderwerp dat het aansluit bij je eigen interesses en dat er voldoende kans is om jezelf te onderscheiden van bestaande blogs/social media pagina’s. Nadat je het onderwerp hebt gekozen maak je een website via WordPress. Hiervoor adviseren we een WordPress hosting pakket van Yourhosting. Na de installatie ga je content realiseren. Zorg er altijd voor dat je schrijft voor de lezer en niet om te verkopen. Na het plaatsen van de content ga je starten met affiliate marketing. Dit doe je via sites zoals TradeTracker. Na het plaatsen van de links in TradeTracker is het tijd om bezoekers te vinden voor jouw site. Dit kun je doen via zoekmachine optimalisatie of via social media.


Ik hoop dat ik je met dit artikel op weg heb kunnen helpen met je eerste stappen richting jouw eerste eigen affiliate website. We zullen in de toekomst zeker nog nieuwe tips toevoegen hoe jij je eigen website verder kunt gaan verbeteren. Wanneer je nog vragen hebt of zaken die niet helemaal duidelijk voor je zijn? Huiver dan niet om een vraag te stellen onderaan deze blog. Volg daarnaast onze blog om automatisch op de hoogte te blijven van andere tips over hoe ook jij een Digital Nomad kunt worden.

 

Veel succes;)!

Wat vond je van dit artikel?