1.5/5 (4)

Wil jij je oude bureaustoel inruilen voor een strandtent op een Thais eiland? In onze tijd van online communicatie is het mogelijk, leven en werken vanaf iedere locatie ter wereld. Het is niet moeilijk, maar het vergt wel een hoop doorzettingsvermogen. Vele mensen zijn je voor gegaan. Word ook een digital nomad. Leef je droom en krijg het voor elkaar. In deze blog vertellen we je hoe ook jij een Digital Nomad kunt worden.


Werken vanaf iedere gewenste locatie ter wereld

Het klinkt goed toch? Niet langer meer vastzitten aan vaste kantooruren en je vrije tijd optimaal kunnen besteden door nieuwe culturen, hobby’s en passies te ontdekken. Werken als Digital Nomad biedt enorm veel kansen maar er zijn ook belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden. In deze blog post leggen we uit wat een Digital Nomad is en hoe ook jij er een kunt worden.

Wat is een Digital Nomad

Een Digital Nomad is een term voor mensen die plaats onafhankelijk werken vanaf iedere locatie ter wereld. Over het algemeen werken deze mensen online waardoor alleen een (goede) internet verbinding nodig is om een inkomen te genereren. Hierdoor is een Digital Nomad vrij om te gaan en staan waar hij of zij zelf wilt. Het is niet zo dat een Digital Nomad ten allen tijden de gehele wereld over reist. Sommige kiezen hier voor, echter zijn er veel die het minder ver van huis zoeken. Het is ook goed mogelijk om Digital Nomad te zijn en te werken vanaf je favoriete koffiehuis in de stad waar je woont. Het is allemaal mogelijk. Het belangrijkste is dat je niet meer vast zit aan een vaste locatie om te werken en je dus van dag op dag kunt bepalen waar je gaat werken. Of dit nou dicht bij huis is of onder het genot van een Thaise kokosnoot.

Hoe word ik een Digital Nomad?

Wanneer je na het lezen van bovenstaand stuk interesse hebt gekregen in het leven van een Digital Nomad zul je jezelf deze vraag stellen. Om het allemaal zo duidelijk mogelijk te maken hebben we deze vraag uitgesplitst in vijf stappen waarmee jij een Digital Nomad kunt worden.

#1 Voorbereiding, leer meer over het leven van een Digital Nomad.

Naast het lezen van deze blog raden we je aan om jezelf goed voor te bereiden op een leven als Digital Nomad. Je zult namelijk flink buiten je comfort zone moeten gaan om deze droom te kunnen laten verwezenlijken. Maar hoe kun je jezelf hier het beste op voorbereiden. Voordat ik begon met mijn doel om te gaan leven als Digital Nomad, heb ik vele boeken verslonden. Zo raad ik je zeker aan om het boek ‘the 4-hour workweek‘ van Tim Ferris te lezen. Dit boek wordt gezien als het meest waardevolle boek over leven als een Digital Nomad. Daarnaast raden we je aan om onze blog te volgen voor meer informatie en ervaringen over het leven van een Digital Nomad en deze post een keer door te nemen Leer meer over hoe je een digital nomad wordt met deze boeken!

#2 Realiseer een inkomen waarmee je plaats onafhankelijk kunt werken.

De meeste Digital Nomads, genereren een inkomen online. Hierdoor heb je alleen een internet verbinding nodig om aan de slag te kunnen gaan als Digital Nomad. Er zijn veel manieren om een inkomen te kunnen genereren op afstand waardoor je plaats onafhankelijk kunt gaan werken. Wij hebben hier zelfs een aparte blog post met de naam ‘Online geld verdienen, welke manier past bij jou?‘ over geschreven om je alvast wat ideeën te geven. Ik raad je daarom ook aan om deze blog eens goed door te lezen. Lees ook eens ons overzicht van de verschillende jobs die je kunt doen als digital nomad: Met deze 15 banen kun je overal ter wereld werken!

Heb je een keuze gemaakt op welke wijze jij een online inkomen wilt gaan realiseren? Dan is het belangrijk om genoeg informatie tot je te nemen over deze wijze van inkomen genereren. Lees onder andere onze blog Passief inkomen vs. actief inkomen. Werk jij voor het verkeerde type inkomen? voor een uitleg over de verschillende type inkomen!

#3 Leef vanaf nu zo flexibel mogelijk!

De kracht van een leven als Digital Nomad is om zo flexibel mogelijk te leven. In hoe verre je dit in je eigen leven wilt gaan toepassen is aan jou. Het kopen van een huis of het nemen van een hond, brengen extra kosten met zich mee waardoor je een stukje van je flexibiliteit opgeeft. Wees hiervan bewust. Zeker wanneer je de ambitie hebt om als Digital Nomad de hele wereld over te gaan reizen. Maar deze doelen zijn heel persoonlijk en kun je het beste voor jezelf afstemmen. Schrijf deze doelen op! Dan heb je een duidelijk einddoel waarmee je aan de slag kunt gaan. Wanneer je dit goed voor ogen hebt, is het van belang vanaf nu bij elke beslissing in je leven dit doel mee te nemen in je besluitvorming.

#4 Oefening baart kunst, leer om plaats onafhankelijk te werken.

Werken op afstand is een geheel nieuwe kunst die je jezelf ook moet aanleren wil je een fantastisch bestaan als Digital Nomad opbouwen. Neem daarom kleine stapjes en werk naar een vrij bestaan. Plan in het begin op welke dagen je op welke locatie gaat werken en schrijf je bevindingen op. Wat zijn de voordelen van een locatie als deze en wat zijn de nadelen. Zo weet je in de toekomst beter naar wat voor soort locaties je op zoek moet gaan om het maximale uit je werk te halen.

Blijf daarnaast duidelijk onderscheid maken tussen wanneer je werkt en wanneer niet. Zeker wanneer je inkomsten beginnen toe te nemen en je inmiddels goed kunt leven van je verdiensten, is de verleiding groot om vaker je vrijheid te gaan nemen dan verstandig is. Blijf doelen voor jezelf stellen en neem de vrijheid niet als vanzelfsprekend. Maak daarnaast ook afspraken met jezelf wanneer je werkt en wanneer niet. Stel bijvoorbeeld je telefoon in dat deze alleen e-mail ontvangt wanneer je verbonden bent met WiFi. Later komen we nog met meer tips. Houdt ons daarom in de gaten via Instagram en Facebook.

#5 Doen!

Twijfel je na het lezen van deze blog er nog over om aan de slag te gaan als Digital Nomad? We kunnen hier maar een advies op geven. Ga het gewoon doen. Start een eigen onderneming en pak deze kans. Het starten van een eigen internet onderneming is zeer laagdrempelig en vergt niet veel investeringen wanneer je het slim aanpakt zoals je leest in onze blog post ‘Online geld verdienen, welke manier past bij jou?‘. Hierdoor kun je vandaag nog aan de slag met je eerste stappen naar een leven als Digital Nomad. Rome is niet in één dag gebouwd en er leiden gelukkig nog steeds meerdere wegen naar deze stad:). Start dus vandaag nog met het bouwen van jouw online business. Klaar voor vertrek? Kijk dan eens naar deze tool om goedkoper vliegtickets te boeken Vind de ultieme vliegticketdeals met deze handige tool!

Tools om een Digital Nomad te worden

Als laatste hebben we wat tools voor je waarmee jouw toekomstige leven als Digital Nomad een stukje gemakkelijker wordt. Hierdoor bespaar je tijd en geld wanneer het gaat over het plannen en vinden van jouw bestemming en werkplek.

Nomadlist.com

Via Nomadlist.com heb je een totaal overzicht van alle steden beoordeeld door Digital Nomads. Zo kun je precies zien wat de leefkosten, internet snelheden en wat het klimaat is. Daarnaast biedt deze site nog veel meer leuke informatie. Goed voor wanneer je wilt gaan reizen en werken tegelijk. Lees meer over Nomad List in deze blog: Deze tool mag je niet missen: Nomad List!

Workfrom.co

Via Workfrom.co kun je zien welke plaatsen in welke steden Digital Nomad vriendelijk zijn. Zo kun je zien of er goed internet is en of je een stopcontact hebt waar je bijvoorbeeld een laptop aan kunt opladen.

Dropbox

Via Dropbox of een andere cloud-opslag kun je al je gegevens online opslaan. Hierdoor zijn altijd al je gegevens opgeslagen in de cloud zodat wanneer er iets mis gaat je geen belangrijke documenten kwijt bent. Daarnaast kun je vanaf iedere gewenste locatie ter wereld bij je gegevens.

Teleport.org

Via Teleport.org vergelijk je gemakkelijk de kosten per stad overal ter wereld. Naar aanleiding van het invullen van je beroep, krijg je een advies van waar ter wereld je het beste kunt gaan wonen op zowel Professioneel (Carrière) niveau als persoonlijk (bijvoorbeeld Huur).

Op zoek naar de apps die jou de meest efficiënte Digital Nomad maken? Lees het hier

Wat vond je van dit artikel?