5/5 (3)

Hoe weet je wat de juiste bestemming is voor jou als Digital Nomad? Hoe afhankelijk ben je van het internet? Vind je het belangrijk dat je met anderen kan samenwerken of wil je graag eens in de zoveel tijd een avond uit? In welke wijken vind ik de expats/backpackers of zakenlui? Dat zijn vragen waar je waarschijnlijk mee worstelt wanneer je op zoek bent naar een locatie om vanuit te leven en werken. Om deze vragen te beantwoorden is een handige tool in het leven geroepen genaamd ‘The Nomad List’.

Wat is ‘The Nomad List’?

The Nomad List is een initiatief dat is gestart door Pieter Levels. Pieter is ook de persoon achter bijvoorbeeld Nomadok.io waar Digital Nomads op zoek kunnen naar een ‘remote job’. The Nomad List is een initiatief voor Digital Nomads waarbij alle ‘nomad cities’ wereldwijd worden beoordeeld door bezoekers op bijvoorbeeld kosten, veiligheid, plezier en niet onbelangrijk, internet snelheid. Daarnaast kun je filteren op welke zaken je belangrijk vindt. Ben je op zoek naar een plaats in Azië waar je goedkoop kunt verblijven? Dan kom je waarschijnlijk in Chiang Mai of wellicht wel Saigon (Ho Chi Minh stad) uit. Bekijk hier onder een overzicht van welke filters je zou kunnen gebruiken om jouw perfecte bestemming te vinden:

Nomad List
Zomaar wat filters die je helpen je volgende bestemming te vinden

Waar gebruik ik ‘The Nomad List’ voor?

The Nomad List gebruik je dus om je volgende bestemming te vinden. Door te filteren op wat jij belangrijk vindt aan een bestemming weet je exact waar je het beste heen kunt gaan. Maar je kunt meer met The Nomad List. Je kunt bijvoorbeeld ook in contact komen met andere Digital Nomads door aan te geven dat je in een bepaalde stad bent op een bepaald moment. Zo kun je direct je netwerk enorm uitbreiden. Ben je een blogger en op zoek naar een freelance designer? Dan kun je direct contact opnemen met deze mensen en een afspraak ergens bij jou op locatie plannen. Handig toch? Voor iedere trip is een bezoekje aan ‘The Nomad List’ dus zeker geen overbodige luxe, je kunt deze bezoeken via nomadlist.com‘. Weet je nog niet op welke manier jij aan de slag wilt gaan als Digital Nomad? Lees dan de blog Met deze 15 banen kun je overal ter wereld werken!

Wat vond je van dit artikel?