Nog geen beoordelingen

Dit was onze favoriete stad in China, dicht bij de natuur en veel leuke activiteiten om te doen. Daarnaast was hier goed eten te vinden en de prijzen waren goed. Daarom hebben wij ook besloten om hier wat langer te zitten dan gepland, lees in deze blog alles over de leuke stad Yangshuo.

 

Bezienswaardigheden

 

DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

Diamnen mountain

Deze prachtige berg is zeker een bezoekje waard, het is ongeveer een uurtje rijden met de scooter vanaf de stad Yangshuo. Je hebt twee opties, de normale ingang nemen of de short cut. Wij kozen voor de short cut, deze gaat door de sinaasappelvelden van de boeren en dan stijl omhoog tot je uitkomt op de normale route. Als je geluk hebt kun je een sinaasappel plukken, maar zorg ervoor dat de boer je niet ziet…

De tocht omhoog is even zweten, maar het uitzicht op de berg is echt prachtig.  Wij waren helemaal alleen op de top, waardoor we de kans kregen om mooie foto’s te maken met de drone. Vanaf boven kan je de mooie Li rivier en op het kleine stadje Xingping. Hier kan je naartoe rijden na de berg, je moet wel oversteken met de scooter op een boot.

Een dagje fietsen

Rondom Yanghsuo zijn een aantal leuke routes waar doorheen kan fietsen. Het kost echt niks om een fiets voor de hele dag te huren. Wij zijn naar de Moon Hill gefietst, dit was ongeveer een half uurtje fietsen vanuit het centrum. Langs deze route kom je veel andere fietsers of wandelaars tegen. De weg naar de Moon Hill biedt veel activiteiten, zoals aardbeien plukken, wandklimmen, butterfly farm en een prachtig uitzicht. De entree naar de Moon Hill kost ongeveer 20 yen, de berg is ongeveer een half uurtje klimmen. Bovenop de top heb je super mooi uitzicht !

Secret beach

Vlak bij ons hostel zat het secret beach. Het is dan geen echt strand maar een mooie zandbank bij de rivier. Wij hebben gewandeld vanaf ons hostel, dit was ongeveer een uurtje. De weg is helemaal plat en je kunt het plekje ook vinden op Maps me. Eenmaal daar vind je grasveld afgewisseld met zand lang de rivier. Er komen hier veel lokale mensen met hun vrienden en familie, in de zomer komen ze hier om te BBQ en.

De stad

Het stadje zelf is erg leuk om rond te lopen, er hangt een leuke sfeer. Vooral in de avond is het drukker en is alles verlicht. Je kunt er goede restaurantjes vinden en een zeer gevarieerd aanbod. In west street vindt je genoeg barretjes en clubs om je te vermaken in de nacht.

Verblijf

Dit was ook ons favoriete verblijf in China, het Mountain Stream Hostel. De plek is super mooi en er zijn veel activiteiten. Zo heb je er tafelvoetbal, een biljarttafel, dartbord, games, tv, muziekhoek en nog veel meer. Het beste van allemaal, er loopt een schildpad rond. De kamers zijn super mooi en de douche was de beste in heel China. Daarnaast hebben ze ook kamers met uitzicht om op de bergen en dit allemaal voor maar 8 euro per nacht.

Boek hier uw verblijf bij Mountain Stream Hostel.

Wat vond je van dit artikel?