Nog geen beoordelingen

Tussen Zhangjiaje en Yangshuo hebben we een korte tussenstop gemaakt in het mooie stadje Fenghuang. Wist je dat er een rivier dwars door Fenghuang heen stroomt? Lees in deze blog alles over deze waterstad.

Bezienswaardigheden in Fenghuang

De oude stad is hét pronkstuk van de stad, om de oude stad heen vind je de hoge stadsmuren.  Erg leuk om een wandeling langs de muren te maken overdag.

In het midden kom je uit bij de rivier, de rivier kan je op verschillende manieren oversteken. Zo heb je er prachtige bruggen, maar als dit niet spannend genoeg voor je is kun je ook via een paar paaltjes of een houten brug de rivier oversteken.

Langs de rivier zie je allerlei restaurantjes en hotels, dit zorgt voor een prachtig uitzicht. Overdag kun je met een bootje over de rivier heen, soms kun je er ook een paar in de avond vinden. In de avond is alles verlicht, dit zorgt voor een super mooie omgeving.

Buiten dit om is er niet veel te doen in Fenghuang. Wij adviseren jullie om hier een dagtochtje of maar één nachtje te blijven. Daarnaast is Fenghuang erg prijzig!

Verblijf in Fenghuang

Het verblijf in Fenghuang is redelijk prijzig. Wij verbleven in een privékamer met badkamer in een hostel. De eigenaar sprak geen Engels, maar was super lief en zeer behulpzaam. Daarnaast hadden we ook een toplocatie, maar een minuutje van de rivier af.

Wat vond je van dit artikel?