Nog geen beoordelingen

Ons favoriete plekje in Palawan is Port Barton, een leuke sfeer, lekker eten en perfect om even bij te komen. Ben je klaar voor een paar ontspannen dagen? Lees dan alles in deze blog over Port Barton.

Bezienswaardigheden

Port Barton bestaat uit maar twee straten, het is super klein. Van Puerto Princesa kan je een busje nemen voor 400 peso naar Port Barton. Er is een mooi strand, waar je eigenlijk ook direct alles kunt vinden.

In het plekje zelf kun je eigenlijk alleen maar naar het strand en lekker eten, wat best lekker is om te relaxen. Gelukkig is er daarnaast een groot aanbod van tours. Voor 1200 peso kun je gaan eilandhoppen, in de buurt heb je witte stranden, plekken om te snorkelen en om te zwemmen met schildpadden.

Heb je een dagje uitgeslapen en wil je toch even naar een mooi strand, neem dan een bootje naar White Beach. Dit kost 150 peso en is ongeveer 10 minuten varen. Je kunt hier heerlijk in een hangmatje hangen met een kokosnoot.

Food

Het is misschien dan niet helemaal Filipijns eten, maar je kunt er echt heerlijk eten. Bij Pizza Gorgonzola kun je echt mega pizza’s, heerlijke pasta’s en salades eten. Iedereen kent de locatie, dus vraag het gewoon aan een lokale. Verder heb je Big mama, hier kun je heerlijk taco’s, burrito’s en nog veel meer lekkers eten. Aan het strand vind je verschillende restaurants waar je heerlijke bbq gerechten kunt krijgen.

Geld krijgen en pinnen.

Yes dit is nog wel eens een probleempje, er is namelijk geen pinautomaat in Port Barton. Neem daarom sowieso genoeg cash mee! Wij besloten na een paar dagen dat we wat langer wilden blijven, maar we hadden niet genoeg geld. Gelukkig zijn er toch opties om aan geld te komen. Er zit een pawnshop in Port Barton, je kunt geld overmaken na de shop en het daarna ophalen. Houd er wel rekening mee, er is bijna geen wifi of internet.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om via PayPal geld op te nemen. Er zijn namelijk een paar hostels die deze optie aanbieden. Zorg wel dat je van te voren een account hebt, dit maakt het een stuk makkelijker. Wij hebben bij een hostel La petite table geld opgenomen, super handig. Maar er zijn nog een aantal anderen die deze optie aanbieden, vraag het eerst bij uw eigen hostel.

Verblijf

Eigenlijk iedereen zegt dat je binnen moet lopen en gewoon moet rondvragen. Dit hebben wij dan ook gedaan, maar tijdens deze week was het erg druk vanwege het einde van Chinees nieuwjaar. Toch hebben we een plekje gevonden, deze was aan het strand in een eigen bungalow. We betaalden hier 1400 peso voor, wat voor een plek direct aan het strand prima was. Onze laatste nacht hebben we ergens anders doorgebracht, hier hadden we ook een privékamer en eigen badkamer. Hier betaalden we 600 peso voor en het was maar twee minuutjes lopen van het strand.

 

Wat vond je van dit artikel?