5/5 (1)

Het leven van Digital Nomads draait om locatie onafhankelijk werken, dit is mogelijk door flexibel te werken via het internet. In andere woorden, het stukje ‘digital’ maakt het mogelijk om te leven als ‘nomad’. In dit artikel gaan we in op dit stukje digital. Naast een degelijke internetverbinding en de nodige programma’s op een laptop maken verschillende (mobiele) applicaties het leven van een Digital Nomad makkelijker. En om het jou weer makkelijker te maken hebben wij een selectie gemaakt van de handigste apps, makkelijk hè?

Stapje terug? lees hier hoe je een Digital Nomad wordt. 

Vervoer apps

Maps.me

Een Digital Nomad is afhankelijk van een internetverbinding. Maar ook zonder WiFi moet je je natuurlijk kunnen verplaatsen. Maps.me is een app die je kaarten laat downloaden welke je daarna offline kunt bekijken. Je kunt niet alleen offline de routeplanner gebruiken, maar ook diverse hotspots, restaurants, busstations en hotels vinden en offline opslaan. Deze hotels kun je zelfs via binnen de app boeken met Booking.com, hier heb je uiteraard wel internetverbinding voor nodig.

Download hier voor Apple en hier voor Android. 

Uber

Geen taxi te vinden? Via Uber kan je gemakkelijk een (particuliere) taxi bestellen. Bovendien betaal jUbere nooit teveel, aangezien de ritprijs is gekoppeld aan het aantal kilometers. Overigens is de app Uber niet in ieder land volledig geaccepteerd door de officiële taxibedrijven, check dit voor je Uber gebruikt.

Download hier voor Apple en hier voor Android. 

Grab

Grab is de Zuid-Oost Aziatische variant van Uber, en werkt grofweg hetzelfde. In sommige streken is Grabhet via Grab zelfs mogelijk om een motortaxi te bestellen, een lift te vinden of een taxi te delen, wel zo gezellig!

Download hier voor Apple en hier voor Android.

Skyscanner

Waarschijnlijk heeft deze app weinig uitleg nodig, Skyscanner vergelijkt vliegtickets van meerdere Skyscannermaatschappijen en heeft een handige filter en sorteer functie. Tip: als je een ticket vindt via Skyscanner, check dan ook even de website van de vliegtuigmaatschappij zelf, soms is het goedkoper om rechtstreeks daar te boeken.

Download hier voor Apple en hier voor Android. 

Overnacht apps

Booking.com

Booking.comOnze favoriet voor hotels, een groot aanbod met handige in app features. Zo is niet alleen het zoeken naar een hotel (of ander type accommodatie) handig, maar kan je ook offline je boekingen bewaren.

Download hier voor Apple en hier voor Android. 

Hostelworld

Volgens ons de beste keus voor het zoeken naar een hostel. Als Digital Nomad kan je eenvoudig filteHostelworldren op hostels met WiFi. Sorteer vervolgens op beste sfeer en je bent verzekerd van een gezellig verblijf!

Download hier voor Apple en hier voor Android. 

AirBnB

AirBnBZoals Uber en Grab een relatief nieuw bedrijf en een grote naam binnen de trend “shared economy”. Particulieren kunnen via AirBnB een kamer aanbieden. Inmiddels zijn in veel toeristische gebieden ook hostels en hotels actief op AirBnB, maar als je het leuk vindt is er altijd wel een kamer bij een lokaal gezin te vinden.

Download hier voor Apple en hier voor Android. 

Tripadvisor

In dit geval te vinden onder het kopje overnachten, maar Tripadvisor is veel meer dan dat: TripadvisTripadvisoror verzamelt reviews van reizigers over hotels, vakantiewoningen, restaurants, dingen om te doen en zelfs vluchten en luchtvaartmaatschappijen. Een onmisbare app dus wanneer je waarde hecht aan de mening van andere reizigers!

Download hier voor Apple en hier voor Android. 

Zakelijke apps

Wereldklok

In dit geval een standaard app op iPhone en Android. Leven als een Digital Nomad heeft tot gevolg dat de mensen waarmee je zaken doet kunnen leven in totaal verschillende tijdzones. Een snelle check voorkomt dat je een potentiële klant lastig valt met een Skype call om 3 uur ’s nachts.

XE Currency

Leven en zaken doen in verschillende landen heeft tot gevolg dat je zult moeten schakelen tussen XE Currencyverschillende valuta. XE Currency helpt je hierbij, met bijna real-time updates zorg je ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de valutakoersen. Wanneer je hier handiger in wordt kun je er zelfs geld mee verdienen, nog een vorm van locatie onafhankelijk werken!

Download hier voor Apple en hier voor Android. 

Cloak VPN

Het kan voorkomen dat je een Virtual Private Network nodig hebt, bijvoorbeeld voor het bezoeken van Cloak VPNeen bedrijfspagina, omzeilen van geografische blokkades of het beschermen van vertrouwelijke gegevens. Er zijn tientallen VPN apps beschikbaar, Cloak VPN is onze favoriet door de zeer simpele interface.

Download hier voor Apple en hier voor Android. 

Workfrom

Op zoek naar een chille locatie om te werken? Workfrom zoekt de beste koffietentjes en cafés met een WiFi verbinding bij jou in de buurt. Via reviews krijg je info over de prijs, het aanbod, de sfeer en het Workfromgeluidsniveau. Sommige reviews bevatten zelfs tips over waar je de stopcontacten kunt vinden en welke tafel het prettigst werkt! Ook kan je ‘inklokken’ en zo andere Digital Nomads treffen op werklocaties. Deze app is nog redelijk upcoming, waardoor het aantal locaties nog relatief laag is. Maar het is als gebruiker mogelijk om jouw favoriete werklocaties toe te voegen, waardoor wij verwachten dat deze app binnenkort een must-have is binnen de Digital Nomad lifestyle.

Download hier voor Apple en hier voor Android. 

Dropbox (of Google Drive)Dropbox

Beide apps zijn ondertussen een vast begrip omtrent digitaal en online werken. Cloud opslag maakt het mogelijk je bestanden veilig online op te slaan en altijd en overal te kunnen openen.

Download hier voor Apple en hier voor Android. 

Apps voor het thuisfront

Polarsteps

Buiten alle andere vormen van Social Media waarmee je het thuisfront jaloers maakt is Polarsteps een Polarstepsleuke toevoeging. Polarsteps houdt je route bij en zelf kan je foto’s posten per locatie. Wanneer je wat langer reist krijg je op deze manier een gave route op de wereldkaart, met per spot jouw foto’s.

Download hier voor Apple en hier voor Android.

 

Digital Nomad apps

Wat vond je van dit artikel?