3.75/5 (4)

Ben je geen fan van lezen? Helaas, kennis opdoen over een leven als Digital Nomad is een absolute must. Je moet jezelf een bepaalde denkwijze aanleren waarmee jij aan de slag kunt gaan en waardoor je betere beslissingen neemt richting je toekomst. Om je te helpen de juiste informatie te vinden, hebben we een samenstelling gemaakt van 10 boeken die je verder gaan helpen om je zogenaamde ‘mindset’ verder te ontwikkelen. Daarnaast krijg je de juiste tools en tricks aangereikt om aan de slag te gaan met jouw plan om een Digital Nomad te worden


#1. 4-Hour Workweek, Tim Ferris

Samenvatting: Leid een rijk leven zonder hard te werken. Of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf, dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed. The 4-hour workweek wordt gezien als de Digital Nomad bijbel en is een absolute must om te lezen wanneer jij aan de slag wilt gaan als Digital Nomad.

#2. Don’t read this book! Time management for creative people, Donald Roos

Samenvatting: De meeste ideeën die we dagelijks hebben worden nooit gerealiseerd. Waarom? Vraag het aan een creatieveling en het antwoord zal altijd gaan over tijd. Dit boek richt zich op hoe je keuzes kunt maken in welke dagelijkse activiteiten je doet. Dit boek gaat indirect over de To Don’t List, de tegenhanger van de To Do list. Waardoor je meer focus kunt bereiken in je dagelijkse activiteiten. Het start met een stukje kennis over jezelf waarmee je aan de slag kunt gaan om productiever te gaan werken.

#3. Virtual Freedom, Chris C. Ducker

Samenvatting: Ondernemers willen over het algemeen vaak alles zelf in de hand hebben om zich succesvol te voelen. Hierdoor komen veel van deze taken terecht bij dezelfde persoon en dat ben jij. Over het algemeen is dit veel te veel dan wat de ondernemer aankan en hierdoor ontstaan stress en een gebrek aan vrijheid. Dit boek gaat er over hoe je virtuele staff kunt inzetten door middel van het aansturen van Freelancers om meer vrijheid te realiseren in je leven.

#4. Digital Nomads, Andre Gussekloo

Samenvatting: Afstand is een illusie en we hebben geluk dat we in een tijdperk leven waar vliegtuigen en communicatiemiddelen de wereld kleiner hebben gemaakt. Hierdoor zijn er nieuwe kansen die het mogelijk maken om overal ter wereld te leven en te werken. Waarom op een kantoor zitten wanneer je dit ook kunt doen vanuit een hangmat in een exotisch oord. Waarom zou je deze geplande wereldreis uitstellen tot na je pensioen? Digital Nomads gaat over wat deze levensstijl inhoudt en hoe jij deze kunt toepassen. Ben jij er klaar voor om aan de slag te gaan als Digital Nomad?

#5. Hammocks & harddrives, Dave Dean

Samenvatting: Dit boek gaat over hoe jij de technologie als Digital Nomad beter kunt inzetten om efficiënter te werken. Door het lezen van dit boek leer je bijvoorbeeld de volgende zaken: 1. Je leert hoe je je data veilig opslaat, 2. Je leert hoe je efficiënter kunt werken en je telefoonkosten enorm kunt beperken, 3. Je leert exact welke tools je nodig hebt om efficiënt aan de slag te gaan als Digital Nomad.

#6. Travel like a pro, Mish Slade

Samenvatting: Dit boek staat vol met tips voor de Digital Nomad en voor alle andere reis fanaten. Je krijgt enorm veel tips waarmee je direct aan de slag kunt wanneer het bijvoorbeeld gaat over kosten besparen. Daarnaast leer je bijvoorbeeld hoe je het beste je spullen kunt beschermen en opbergen. Het boek is geschreven op een grappige manier waardoor je deze in rap tempo uitleest.

#7. The 9-To-5 Escape Artist, Christy Hovey

The 9-To-5 Escape Artist is een boek dat lijkt op The 4-Hour Workweek van Tim Ferris. Wanneer je dit boek hebt gelezen ga je jezelf zeker vermaken met The 9-To-5 Escape Artist. Het hele idee rond dit boek is dat je slimmer moet werken en niet harder zodat je meer tijd kunt besteden met de mensen om je heen of door te gaan reizen. Deze principes zijn universeel en in iedere situatie toe te passen. Een aanrader dus.

#8. 21st Century Emperor, Mr David Black

Vanaf kinds af aan is ons verteld dat de enige weg naar succes is dat je een stabiele carrière volgt en dat dit de weg is naar geluk. Echter blijkt in deze tijd het tegenovergestelde waar te zijn. Wat blijkt is dat we onze beste jaren investeren door te werken voor iemand anders en hier te veel moeite en energie aan verspillen. Bijna iedereen trapt in deze val omdat het door ons verwacht wordt. Het is niet dat we niet genoeg opties hebben maar dat we tegen worden gehouden door onze verwachtingen. Dit boek helpt je dit denkpatroon te doorbreken

#9. Master your mindset, Michael Pilarczyk

Niet direct een boek over Digital Nomad maar het helpt je wel om de juiste keuzes te maken in je leven. Waarom doe je de dingen zoals je doet? Dit boek biedt een combinatie tussen zowel zakelijk, financieel en spiritueel succes. Dit boek is geschreven door oud radio DJ en TV presentator Michael Pilarczyk en is geschreven in het Nederlands.

#10. Think and grow rich, Napoleon Hill

Dit oude boek geschreven door Napoleon Hill, onderzoekt waarom mensen succesvol zijn. Welke karaktereigenschappen verenigd hen in de manier waarop ze zaken doen. Dit boek is een van de klassiekers wanneer het gaat over zaken doen en succes.

 

Wat vond je van dit artikel?