5/5 (1)

Zoals je weet, kunnen de prijzen voor vliegtickets enorm verschillen. Naast dat er tussen de ene of de andere luchtvaartmaatschappij enorme prijsverschillen bestaan, kan het ook goed zijn dat er grote verschillen zijn in de locatie van vertrek en aankomst. Hier liep ik ook tegenaan bij het boeken van mijn volgende vlucht naar Bangkok. Gelukkig ben ik hiervoor een tool tegengekomen die dit zoeken een stuk makkelijker maakt. 

Zoek de goedkoopste tarieven voor meerdere vertrek- en aankomst locaties.

Toen ik begon met zoeken had ik al in mijn hoofd welke route ik ongeveer wil gaan afleggen in Azië. Zo wil ik dit jaar weer na een kort bezoek in Bangkok, richting het noorden en dan richting Cambodja en Laos om uiteindelijk weer te eindigen in Indonesië. Na zoeken op sites zoals Skyscanner en WTC, stuitte ik op Kiwi.com. Via deze site is het mogelijk om meerdere vertrekpunten en bestemmingen te selecteren bij het zoeken naar vliegtickets. Zo vind je dus direct welke locaties van vertrek het meest gunstig zijn en welke locaties van aankomst. Ideaal voor wanneer je van plan bent een rondreis te gaan maken. Kiwi.com bekijkt standaard alle vliegvelden binnen 250 kilometer vanaf een vertrek of aankomstpunt. Zo kwam ik er direct achter dat het voor mijn plan gunstiger is om wanneer ik richting Bangkok ga, via Keulen te vliegen in plaats van Amsterdam. Een ander voordeel van Kiwi.com is dat je de goedkoopste vliegtickets kunt zoeken in een interval. Dit houdt in dat wanneer je aankomst en vertrekdatum nog niet bekend zijn, je kunt zoeken binnen een periode.

kiwi.com
een screenshot van kiwi.com

Voorbeelden van prijzen die je kunt vinden met Kiwi.com

Zoals ik hierboven zei, is het voor mij gunstiger om via Keulen te vliegen in plaats van via Amsterdam. Directe vluchten vanuit Keulen naar Bangkok, zijn al verkrijgbaar voor 300 euro ten opzichte van de 700 euro die je al snel kwijt bent voor een vlucht met KLM. Geld dat je natuurlijk liever op zak houdt. Zo kun je via kiwi de volgende tickets vinden:

Dit zijn enkele voorbeelden van tickets die zijn te boeken via kiwi.com. Zoals je ziet bespaar je een hoop geld door meerdere vertrekplaatsen en bestemmingen met elkaar te vergelijken. Heb jij nog geen idee over hoe jij geld wilt gaan verdienen als digital nomad? Lees dan de blog Met deze 15 banen kun je overal ter wereld werken!

Wat vond je van dit artikel?