3/5 (1)

Sabrina is 29 jaar en digital nomad. Ze ontdekte vroeg in 2017 het fenomeen “vanlife” – het leven in een busje en zodoende de hele wereld over reizen (en rijden). Na 3 jaar in de corporate wereld, verkocht Sabrina haar huis, zei haar baan op en ging de weg op! Ze kocht  een lege bus en die bouwde die om tot campervan. Sinds de verbouwing af is, is ze zo’n drie maanden onderweg met met haar bus en runt ze onderweg haar startup accessART en blog Backpacking Like A Boss.

—————————- 

Ik vind het op reis gaan heerlijk! En zeker in combinatie met werken! Maar ik krijg vaak de vraag van mensen: hoe verdien je dan geld als je onderweg bent? Dat gaat op een heleboel manieren, maar in deze blog highlight ik 3 platformen die mij enorm hebben geholpen mijn bestaan als digital nomad te beginnen en te groeien.

Upwork

Ik zal het platform “Upwork” voor eeuwig dankbaar zijn! Dit platform heeft mij de eerste stappen in de freelance wereld laten zetten. Ik maakte een profiel aan en had binnen een paar dagen mijn eerste job binnen: schrijfwerk voor een grote vergelijkings website. Ik schreef website beschrijvingen en blogs. Niet fancy, verdiende niet goed maar mijn eerste goede review was binnen! Goede referenties zijn super belangrijk om de betere klanten binnen te halen.

Op Upwork vind je allerlei jobs, van schrijven tot vertalen, van programmeren tot het inspreken van video’s en nog veel meer! Ik raad het aan iedereen die digital nomad wil worden aan om zich hier in te schrijven en een profiel aan te maken. Op die manier kun je uit testen waar jouw kwaliteiten liggen en wat voor jobs je leuk vindt. 

Evisors

Een van mijn favoriete platformen van dit moment is Evisors – een carrière advies platform. Studenten of mensen die van carrière willen veranderen kunnen hier een sessie met een adviseur aanvragen. Ik help mensen met het voorbereiden op sollicitaties, met het her-structureren van hun CV en met vragen over carrière keuzes in het algemeen. 

Dit verdient niet super want ik ben nog aan mijn referenties aan het bouwen, maar ik vind het erg leuk om te doen! De mensen die ik tot nu toe heb ontmoet zijn erg inspirerend en ze hebben allemaal veel aan ons gesprek gehad!

Udemy

Udemy is een fantastische manier om passief inkomen op te bouwen. Het is een platform waarop je online cursussen kunt verkopen aan een wereldwijd publiek. Als je ergens expert in bent kun je op die manier zelf een cursus opnemen en dan super simpel verkopen! Het maken van een cursus kost wel veel tijd, en het opnemen en het geluid goed krijgen is niet makkelijk. Neem hier dus uitgebreid de tijd voor en investeer in goede middelen om de cursus op te nemen.

Als je zelf via je je blog mensen aanbrengt, krijg je 100% van de verkoop prijs. Als Udemy studenten aanbrengt, krijg je een gedeelte van de prijs. Er zijn teachers op Udemy die de €100.000 omzet al hebben aangetikt! 

Geld verdienen als digital nomad

Als je digital nomad wilt worden, is het vooral belangrijk om out of the box te denken. Je huidige baan loopt misschien niet heel vloeiend over in een digital nomad carriere, maar welke skills kun je wel gebruiken? Ik vond het bijvoorbeeld altijd al leuk om mensen te helpen en ik kwam uit de consulting wereld, dus het maken van een online cursus en carrière advies geven liggen mij super goed! Ook had ik nooit moeite met rapporten schrijven e.d., en ik verdien nu een groot deel van mijn geld met het schrijven van SEO teksten en online marketing blogs.

Zo zie je maar, het is voor niemand onmogelijk om digital nomad te worden, wat je achtergrond ook is!  Check deze blog voor de ultieme lijst van manieren om op reis geld te verdienen en te besparen. Wellicht zit er iets voor je bij!

Wat vond je van dit artikel?