3.12/5 (25)

In een eerdere post hebben we al verteld wat de verschillen zijn tussen passief en actief inkomen. Maar wanneer jij nog niet gestart bent met online ondernemen, wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk een inkomen uit halen. In deze blog gaan we je vertellen met welke banen je direct aan de slag kunt en plaats onafhankelijk kunt gaan werken. De overeenkomst tussen deze banen is dat het allemaal gaat om actief inkomen. Bij actief inkomen is er altijd een relatie tussen tijd en geld. Wij adviseren om naast actief inkomen ook genoeg tijd te investeren om op termijn vooral passief inkomen te verdienen zodat je je later kunt gaan richtten op dingen waar jij echt blij van wordt.

Job #1: Freelance!

Dit is de snelste en meest eenvoudige manier om aan de slag te gaan als Digital Nomad. Ga werken op opdracht basis als Freelancer. Wat voor type freelancer jij gaat worden, hangt af van je eigen talenten. We lichten er een paar toe.

De term Freelance is eigenlijk een grappige term die stamt uit de middeleeuwen toen ridders die geen eed hadden gezworen aan een koning zich lieten inhuren en verkochten dan ook hun ‘lance’ (zwaard).

Freelance copywriter

Ga aan de slag als Freelance copywriter. Deze manier van geld verdienen is zeer populair onder iedereen die goed is met het schrijven van teksten. De vergoedingen voor een freelance copywriter variëren al snel tussen de 2 tot 6 cent per woord. Er zijn genoeg copywriter platvormen waar jij jezelf kunt aanmelden als schrijver om in contact te komen met bedrijven. Een voorbeeld van een Nederlandse site is: Textbroker.nl een goede engelstalige site is Upwork.

Virtual assistant

Aan de slag gaan voor een bedrijf als virtual assistant? Het is mogelijk door websites zoals VirtualStaffFinder.com. Werk voor een ondernemer als virtual assistant en werk overal ter wereld op freelance basis voor hetzelfde bedrijf.

Freelance Designer

Heb jij de juiste skills? Ben jij handig met het bewerken van video en film? Dan kun jij zeker aan de slag als Freelance Designer. Er zijn genoeg sites waar bedrijven opdrachten plaatsen waar ontwerpers op kunnen reageren. Het enige wat je moet doen is het opbouwen van een portfolio. Een voorbeeld van een Nederlandse site waar ik persoonlijk wel eens mee werk is ‘ontwerpen voor geld‘. Hierbij gaat het om ontwerp wedstrijden waar je op kunt reageren. De winnaar van deze wedstrijd krijgt een vergoeding voor het werk. Hierdoor kun je eenvoudig en snel genoeg klanten werven. Een andere internationale site waarmee je aan de slag kunt gaan is Fiverr.

Job #2: Behoud je huidige baan

Ook al klinkt dit voor veel mensen vreemd, het is toch goed mogelijk dat jij je huidige baan op afstand kunt uitvoeren. Wanneer je op een kantoor werkt, dan kun je vaak je huidige baan uit blijven voeren op afstand. Voorbereiding is hierbij erg belangrijk. Stel een brief samen waarin jij een motivatie geeft waarom jij op afstand zou kunnen werken. Bekijk hierbij vooral naar de voordelen die het kan hebben voor je baas. Het kan hierbij gaan om zowel praktische als financiële voordelen. Stel voor om eerst enkele maanden op afstand te gaan werken als een soort sabbatical. Dit komt minder overweldigend over dan direct te vragen om voortaan altijd op afstand te gaan werken. Plan een gesprek in en kijk wat de mogelijkheden zijn.

Job #3: Solliciteer naar een baan waarmee je op afstand kunt werken.

Wanneer je in je huidige baan niet de vrijheid krijgt om op afstand te gaan werken, kun je er voor kiezen om voor een bedrijf te gaan werken waar dit wel mogelijk is. Steeds meer bedrijven kiezen er voor om niet meer te werken vanuit een vaste locatie. Zeker de meest innovatieve bedrijven doen dit. Er bestaan genoeg internationale websites waar je ‘remote jobs’ kunt vinden zoals weworkremotely.com of remoteok.io. Het voordeel hiervan is dat deze bedrijven al zijn ingericht voor Digital Nomads waardoor je zelf minder structuur hoeft aan te brengen in jouw werk.

Met deze banen kun je direct een inkomen verdienen en op afstand gaan werken. Toch zijn dit allemaal banen waarmee je geld verdient door actief inkomen. Naast het verdienen van actief inkomen, zou je jezelf beter zo veel mogelijk kunnen richten om op termijn inkomen te gaan verdienen door passief inkomen. Dit kan bijvoorbeeld door het opstarten van een eigen webwinkel of aan de slag te gaan met affiliate marketing. Maar wil jij direct plaats onafhankelijk gaan werken, dan kun je de bovenstaande opties gaan proberen. Wil je nog meer ideeën voor werken op afstand? Dan is ook deze blog zeker het lezen waard: Met deze 15 banen kun je overal ter wereld werken!

 

Succes!

Wat vond je van dit artikel?