Nog geen beoordelingen

Hoeveel kost een leven als Digital Nomad? In deze blogpost duiken we er dieper in zodat je eenvoudig kunt gaan vergelijken wat voor jou goedkoper is. Een leven in Nederland of verhuizen naar een tropisch oord! Om dit goed te kunnen beoordelen zijn we er vanuit gegaan dat je één maand op dezelfde bestemming verblijft. Als voorbeeld hebben we hiervoor als bestemming Thailand genomen en dan de meest populaire bestemming voor Nomads namelijk Chiang Mai.

Vind de goedkoopste vliegtickets!

De vlucht naar een locatie is de grootste kostenpost waar je eenmalig tegenaan loopt als Digital Nomad. Een vliegticket naar Thailand kost ongeveer 300 euro. Indien je een retourticket boekt na een maand, kost dat vanzelfsprekend 600 euro. Voor het vinden van de beste prijzen voor je ticket kun je de volgende blog eens lezen Vind de ultieme vliegticketdeals met deze handige tool! Hiermee bespaar je een hoop geld.

Verblijf in hostels, hotels of in een eigen villa!

Of je nou wilt verblijven in een hostel, hotel of eigen woning met AirBnB, het is altijd goedkoper verblijven dan een huis in Nederland aanhouden. Zo kost een hostel 5 tot 10 euro per dag, een hotel 10 tot 20 euro per nacht en een privé woning via AirBnB ongeveer 20 tot 30 euro per nacht. Om het overzichtelijk te houden, houden we daarom een gemiddelde aan van 15 euro per nacht. Voor een hele maand, kom je dan uit op totale kosten van €450,-.

Huur coworking place (jouw kantoor)

Als Digital Nomad heb je een plaats nodig om te werken. Een groot voordeel van werken op een locatie waar veel andere Nomads aan het werk zijn zoals Bali of Chiang Mai, is dat je jezelf omgeeft met mensen die met dezelfde doelen bezig zijn als jij. Op deze wijze leer je veel van elkaar en is dit goed voor je eigen ontwikkeling. Voor het huren van een coworking space in Chiang Mai, betaal je 3,499 bath per maand. Wat ongeveer neer komt op €90,-.

Eten en drinken is spotgoedkoop

In Thailand kun je goed eten en drinken voor zeer weinig geld. Zo is het goed mogelijk om voor €10,- per dag twee maal uit eten te gaan. Let wel op dat je altijd naar restaurants gaat waar locals ook heen gaan. Wanneer je rekening houdt met €10,- per dag, komt dat ongeveer neer op €300,- per maand.

Totale kosten

Kosten voor leven als Digital Nomad

*Eenmalig vliegticket: €300,-

Verblijf: €450,-

Werkplaats: €90,-

Eten en Drinken: €300,-

Totaal: €1140,-

*Wanneer je langer verblijft zullen deze kosten natuurlijk niet meer worden meegerekend in de maandelijkse kosten. Op dat moment betaal je slechts €840,- per maand.

Tot slot

Zoals je hierboven ziet kun je met een klein budget en een klein beetje spaargeld al direct aan de slag als Digital Nomad. Weet je nog niet precies wat je wilt gaan doen als Digital Nomad? Lees dan de blog Met deze 15 banen kun je overal ter wereld werken! Niet iedereen die aan de slag gaat als Digital Nomad weet bij vertrek wat hij of zij gaat doen om geld te verdienen. Veel mensen vertrekken ook naar een populaire hub zoals Chiang Mai of Bali om in contact te komen met andere Nomads om op die manier te leren van hoe anderen het doen of om op deze manier met een bedrijf in aanraking te komen dat plaats onafhankelijk is ingericht. Ben je opzoek naar meer tips waarmee je eenvoudig geld kunt besparen? Lees dan de blog Reizen met een minimaal budget.

 

Wat vond je van dit artikel?