3/5 (2)

Veel mensen hebben iets met mode. Het is een manier om jezelf uit te drukken en een manier van het tonen van je eigen identiteit. Het gaat er om dat je een bepaalde boodschap wilt uitdrukken. Persoonlijk maak ik mijzelf dan ook altijd druk om bepaalde onrechtmatige zaken in de wereld op dit moment. Met name als het gaat om klimaatverandering. Hier wil ik dan ook een statement in maken. Dit in combinatie met een van mijn beste vrienden die een hele gave stijl heeft in tekenen, zijn we een nieuw bedrijf opgestart. We hebben het Filthy Future genoemd. 


We zetten ons dus in tegen de klimaatverandering. Dit doen we dan ook door 20% van onze winst te doneren aan het meest ambitieuze project momenteel in de maak namelijk The Ocean Cleanup. The Ocean Cleanup is de grootste schoonmaak van afval in de oceaan in onze historie en een van de meest belangrijke projecten die ons momenteel bezig zou moeten houden. Klimaatverandering is er nu eenmaal en we moeten er iets aan doen willen wij als mensheid overleven op onze mooie planeet. Bewuster omgaan met wat we kopen, produceren en dus ook dragen is daarnaast net zo belangrijk. Daarom dat al onze producten 100% organisch zijn en op een zo milieu vriendelijk mogelijke manier worden geproduceerd.

Stuk gaat verder na foto!

Hoe zorg ik dat ik locatie onafhankelijk kan werken terwijl ik een eigen fysiek product maak?

Ieder merk heeft zijn eigen verhaal en dit verhaal gaat mij aan het hart. Maar mijn idee van locatie onafhankelijk werken is nooit verdwenen. Het blijft voor mij zeer belangrijk om te kunnen blijven reizen en tegelijkertijd te kunnen ondernemen. Het opstarten van dit project bracht weer nieuwe uitdagingen hiervoor. We verkopen nog steeds via internet maar het verschil met voorheen was dat we zelf een product als het ware maken. De belangrijkste uitdaging hierbij is: Hoe verkopen we een product en garanderen we de kwaliteit? Een bijkomend voordeel is dat wij alleen maar werken met  witte t-shirts. Voornamelijk omdat wit katoen beter is voor het milieu dan gekleurd katoen. Dit komt doordat deze shirts niet meer gekleurd hoeven te worden.

Al mijn bedrijven probeer ik in eerste instantie zo simpel mogelijk op te zetten. Start simpel, leer van je fouten en verbeter het. Deze manier van werken wordt ook wel werken via de Lean Startup methode genoemd. Dus toen we in Nederland waren, hebben we contact opgenomen met een leverancier en drukker. Met deze drukker zijn we om tafel gegaan wat voor producten er worden aangeboden. Deze drukker heeft ons een aanbod gegeven van de mogelijke t-shirts. Daarna hebben we contact gezocht met de leverancier, hebben we de blanco shirts besteld en zijn gestart met verkopen. In het begin hebben we gekozen voor een langere levertijd zodat de shirts pas bedrukt worden op het moment van verkoop. Zo minimaliseren we de ‘waste’ en zorgen we weer voor een zo milieu vriendelijke bedrijfsvoering.

Het belangrijkste bij het opzetten van een kledinglijn is het bereiken van je publiek. Combineer dit met reizen en deze twee kunnen elkaar enorm versterken. De eerste reden hiervoor is dat je tijdens het reizen enorm veel mensen ontmoet en je je producten dus internationaal kunt verspreiden. Daarnaast kun je tijdens het reizen foto’s nemen terwijl jij of andere je producten draagt op de meest mooie plekken denkbaar.

Stuk gaat verder na foto!

Wat heb je nodig om een eigen kledinglijn te starten?

Dus zoals je hierboven kunt lezen is het vrij eenvoudig om een simpel kledingmerk op te zetten en tegelijk de wereld kunt overreizen. Je hebt de volgende zaken nodig:

  1. Een website. Maak je website via met een ‘Hosting pakket‘ of met ‘WordPress hosting‘. Lees in het artikel Hoe maak je een website en wat voor type websites zijn er?
  2. Een website voor het aanbieden van betalingen zoals ideal en PayPal.
  3. Een leverancier om mee samen te werken die voor jou kan gaan dropshippen.
  4. Een uniek idee/design of concept natuurlijk!

Bonus tip: Je hoeft het wiel niet zelf opnieuw uit te vinden

Wanneer je werkt met een leverancier. Vraag naar een Photoshop ‘Mock up’ Zo kun je zelf je PDF documenten op je shirt plaatsen zonder dat je direct een sample hoeft te laten produceren. Hierdoor zorg je dat je direct meerdere shirts in je webshop kunt plaatsen en meerdere designs kan testen bij je doelgroep. Zorg hiervoor wel dat je de nodige Photoshop skills bezit om deze ontwerpen exact zoals de werkelijkheid te laten tonen. Afspraken zoals afmetingen zijn hiervoor ook van belang met je leverancier.

Succes en heb je zelf nog tips, laat even een reactie achter! Wij zijn namelijk zelf ook pas een maand of 6 bezig en nog vol aan het leren.

Wat vond je van dit artikel?