Nog geen beoordelingen

Het leven als Digital Nomad gaat niet altijd over rozen. Af en toe kun je je enorm storen aan luidruchtige backpackers om je heen of kom je voor verassingen te staan die je vooraf niet had kunnen inschatten. Om dit te voorkomen, hebben we een lijst gemaakt met handige tools en gadgets waarmee jij je kantoor altijd meeneemt, waar je ook heen gaat!

#1. Powerbanks, powerbanks en nog meer powerbanks

Wanneer je aan de slag gaat als Digital Nomad, zul je direct merken dat je via je telefoon het meeste van de werk kunt overzien. Daarnaast moet je natuurlijk altijd bereikbaar zijn voor mogelijke klanten en voor je collega’s. Hiervoor is het erg belangrijk dat je altijd genoeg stroom bij je hebt zodat je ook wanneer je bezig bent met een flinke trekking tocht, je bereikbaar blijft telefonisch. Dit doe je door altijd genoeg opgeladen powerbanks bij te hebben. Bekijk onderstaand aanbod bij bol.com

 

#2. Een locale simkaart

Een gouden regel wanneer het gaat om een leven als Digital Nomad is om altijd op het moment van aankomst een locale simkaart aan te schaffen. Dit doe je door direct bij aankomst op het vliegveld een locale simkaart te kopen bij een balie die daar voor is ingericht. Deze zijn altijd makkelijk te herkennen. Lees je voor vertrek naar een volgende locatie altijd goed in welke provider in het land de beste dekking bieden.

#3. Laptopsleeve voor optimale bescherming

We gaan even uit van een ramp scenario. Je komt aan op je bestemming, slaat je laptop open om je mail te checken en komt er achter dat je laptop een flinke smakkerd heeft gemaakt tijdens je reis. Dit wil je natuurlijk ten alle tijd voorkomen. Vooral omdat je op deze manier niet kunt werken, geen geld kunt verdienen en dus misschien je reis wel niet kunt voortzetten. Daarom is het belangrijk om je belangrijkste spullen altijd zo goed mogelijk te beschermen. Dit doe je met een goede laptopsleeve.

 

#4. E-reader

Fan van lezen? Iedere Nomad heeft wel eens een momentje van rust nodig. Het meenemen van boeken is onhandig en neemt een hoop gewicht en plaats in. Hiervoor is het beter om bijvoorbeeld een E-reader of iPad mee te nemen. Zo kun je honderden boeken meenemen zonder dat je hiervoor de ruimte in je tas moet vrijmaken. In een andere blogpost hebben we geschreven welke boeken gaan over een leven als Digital Nomad. Deze zijn vrijwel allemaal als e-book beschikbaar. Neem daarom eens een kijkje op onze blog: Leer meer over hoe je een digital nomad wordt met deze boeken!

#5. Kledinghoezen of Packing cubes

Je wilt je kleren zo makkelijk en schoon mogelijk meenemen. Zeker wanneer je op veel verschillende plaatsen verblijft en veel doorreist. Hiervoor kun je gebruik maken van hoezen of packing cubes. Dit zijn losse hoezen waarmee je je kleren altijd schoon en veilig opbergt. Deze Packing cubes kun je als losse componenten in je backpack stoppen zodat je deze makkelijk en snel mee kan nemen.

#6. Goede headphones

Wil jij tijdens de skype sessie ongestoord kunnen overleggen zonder dat je last hebt van de mede Nomads om je heen? Neem dan een goede koptelefoon met ingebouwde microfoon! Ook handig voor wanneer je jezelf in een hostel of openbare ruimte even helemaal wilt afzonderen zodat je jezelf kunt focussen op je taken.

#7. Degelijke backpack

Een goede backpack is erg belangrijk. Naast dat de inhoud goed moet zijn, moet deze ook voldoende bescherming bieden tegen wat je te wachten staat. Meer tips over het kiezen van een backpack kun je lezen in onze post Backpack guide vind de backpack die perfect bij jou past

#8. Apps die het leven makkelijker maken

Het meenemen van losse reisgidsen en kaarten is gelukkig niet meer nodig. Al deze dingen stop je gemakkelijk en snel in je mobiele telefoon doormiddel van de juiste apps. Zo weet je altijd waar je bent en waar je wilt of moet. Daarnaast bieden apps ook mogelijkheden voor communicatie met bijvoorbeeld collega’s of het thuisfront. Meet over welke apps onmisbaar zijn, lees je in onze post Apps die jou de meest efficiënte Digital Nomad maken

#9. Wereldstekker

Waar je ook heen wilt gaan, een wereldstekker is een absolute must. Je wilt voorkomen dat je in een land terecht komt waar je je laptop niet kunt inpluggen en dus niet kunt gaan werken. Wees dus altijd voorbereid en neem altijd een wereldstekker mee.

#10. Slaapmasker en opblaasbaar kussen

Wanneer je wilt rusten tijdens een vlucht of trip of je verblijft in hostels, het leven van een Digital Nomad kan af en toe erg rumoerig zijn. Zorg dus dat je altijd een slaapmasker en een opblaasbaar kussen hebt zodat je altijd even je rust kunt nemen. Wel zo lekker af en toe:).

Heb je zelf nog gadgets waarmee je je eigen leven als Nomad ook een stuk makkelijker hebt kunnen maken? Laat even een reactie achter!

 

Wat vond je van dit artikel?