Nog geen beoordelingen

Na Pingyao en Beijing, was het tijd voor onze volgende stad.. Xi An! De meeste mensen reizen af naar Xi An voor het bezoeken van het wereldberoemde Terracottaleger. Echter is er meer in deze stad te vinden. In het totaal hebben we 3 nachten doorgebracht in Xi An. Wat ruim voldoende was voor ons om een goede indruk te krijgen van deze stad. Lees in deze blog alles over Xi An!

Bezienswaardigheden in Xi An

Zoals hierboven al gezegd staat Xi An voornamelijk bekend om het terracottaleger. Echter heeft deze stad meer te bieden voor enkele leuke dagen in deze stad. Wij hebben Xi An bezocht in januari dus het is vrij koud. Echter is dit wel de perfecte tijd voor wanneer je veel wilt kunnen doen op een dag. Nergens staan rijen, zoals in het hoog seizoen. Daarnaast zijn de hostels en hotels vele malen goedkoper dan in de zomermaanden.

Boek nu je tickets naar China voor slechts €275,-!

De Bell Tower en de Drum tower

De Bell Tower en de Drum tower staan midden in het oude centrum van Xi An. Voor ons was dit echter geen hoogtepunt van de stad tot het moment dat we (vooral de Bell Tower) in de avond mochten aanschouwen. Deze was namelijk prachtig verlicht. Daarnaast was het gebied rondom de Bell Tower tot aan de zuidelijke stadspoort ook enorm mooi aangekleed. We denken (maar reageer even als we het mis hebben) dat dit te maken heeft met het Chinees nieuwjaar dat voor de deur staat.

De Moslim wijk van Xi An

Wanneer je de wijk binnenkomt, krijg je een enorme vloed van geuren, kleuren en smaken op je af. Deze markt, die vrijwel de gehele wijk bestrijkt bestaat voornamelijk uit veel eten, vlees en meer. Krijg je een naar gevoel bij het zien van grote dierenkarkassen op straat? Dan is deze plek misschien niks voor jou. Echter is het wel een leuke afwisseling van het pure Chinese straatbeeld.

Terracottaleger van Xi An

Het Terracottaleger is natuurlijk het absolute hoogtepunt van Xi An. Deze mag dan ook niet ontbreken bij een bezoek aan Xi An. Toen wij arriveerden in ons hostel, werd ons een tour aangeboden van 350 Chinese Yen (dit is dus omgerekend ongeveer 44 euro per persoon). Ons advies is, doe dit niet. Het is namelijk zeer gemakkelijk om een bezoek aan het Terracottaleger zelf te regelen.

Een kaartje aan de deur kost namelijk 120 Yen. Dit is gelijk aan 15 euro. Daarnaast kun je gemakkelijk een metro nemen naar het treinstation of (zoals ons) naar het treinstation lopen. Aangekomen ga je naar het aangrenzende busstation naast het treinstation. Daar zul je aan de achterkant een rij bussen zien staan met nummer 360 op de voorzijde. Dit is dan ook de bus die je in ongeveer een uur naar het Terracottaleger brengt. De kosten voor een rit zijn 7 Yen (0,80 cent). Een stuk goedkoper dus dan een georganiseerde tour en net zo makkelijk.

Verder vonden wij het Terracottaleger wel de moeite waard. Echter was het voor ons minder indrukwekkend dan we van te voren hadden gehoopt. In de hallen rondom wordt veel informatie gegeven over de vondst en over de Qin Dynastie. Maar natuurlijk wil je dit met eigen ogen zien:). Hieronder onze foto’s!

Blog gaat verder na de foto’s:)

Verblijven In Xi An

Wij hebben ons verblijf geboekt via Booking.com. Wij zijn drie nachten verbleven bij Hantang House Hostel. Hier hadden wij een privé kamer. Wij betaalden ongeveer 256 Yen voor 3 nachten (33 euro). Echter denken wij dat dit in het hoogseizoen een stuk hoger zal liggen door de grotere vraag. China in het winterseizoen is namelijk zeer rustig wanneer het gaat om buitenlandse toeristen, iets wat wij zeker niet erg vinden. Het hostel had een perfecte ligging, het ontbijt was uitstekend, de bedden heerlijk en het personeel sprak ook het beste engels wat wij tot nu toe hebben gehoord.

Boek hier je verblijf bij Hantang Hostel in Xi An!

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

Wat vond je van dit artikel?