4.25/5 (4)

Als je even iets nieuws wilt zien in Azië, dan moet je naar China. Dit land is totaal anders dan de meeste backpacklanden in Azië. Hier kwamen wij dan ook direct achter in het mooie maar ook megadrukke stad Beijing. Wij waren hier in de koudste maand van het jaar en ik kan je zeggen thermokleding was op dat moment mijn grootste liefde. Lees in deze blog alles over de grote stad Beijing.

Vliegtickets

Wij gaan voor een half jaar naar Azië, dus we hebben een enkeltje geboekt. Eigenlijk waren de prijzen elke dag hetzelfde, ongeveer €275,- naar Beijing. Dit was best wel goedkoop en we hadden een korte tussenstop in Warschau van 2 uur.

Kijk hier voor vliegtickets naar Beijing vanaf €248,-

Verblijf in Beijing

Het is best wel duur om in Beijing een hostel of hotel te boeken, daarom raad ik je aan om op tijd te boeken. In de stad hadden we een hotel geboekt, dit was eigenlijk even duur als een hostel. We waren zo een €26,- per nacht kwijt, wel hadden we de perfecte locatie.

Rondreizen in Beijing

Van het vliegveld naar het hotel hebben we een taxi genomen, dit was redelijk prijzig. Maar eenmaal in het centrum kun je gebruik maken van de metro. Dit is supergoedkoop en makkelijk, de perfecte manier om rond te reizen in Beijing. Elke keer als wij gebruik moesten maken van de metro betaalden we 4 yuan per persoon, dit is zo een 50 eurocent. Het kost dus helemaal niks en er gaat elke 3 minuten een nieuwe metro.
Maar nu was er wel een probleempje op onze laatste dag op het treinstation van Beijing.  Het is namelijk zo dat er 3 verschillende stations zijn, check dus goed welke je moet hebben.
En dan begint de lol pas, maar lees in deze blog alles over treinen in Beijing.

De bezienswaardigheden in Beijing

Oh yes Beijing is prachtig, er is een hoop te zien. Ik denk dat je zo een 4 tot 5 dagen nodig hebt om alles te zien. Hieronder onze favoriete bezienswaardigheden in Beijing:

 1. The Forbidden City
  Ooit was het de thuis van de keizers, maar nu is het open voor publiek. Het was de thuis van de Ming en Qing dynastieën, de verboden stad was ruim 500 jaar het centrum van Beijing. Binnen de muren vindt je prachtige paleizen, woningen en tempels. Je kunt hier makkelijk een paar uur ronddwalen, in de maand januari is dit wel ijskoud. De tickets kun je online krijgen, maar ook binnen ook binnen op het plein. Let wel op, in het hoogseizoen kun je beter online bestellen. Anders heb je de kans dat het vol zit. Eenmaal binnen kunnen je jouw eigen audio guide halen, dit kost je 40 yuan. Ze hebben deze ook in het Nederlands, ik vond dit het zeker waard.
 2. Chinese muur
  Dit was mijn favoriete moment in Beijing, een bezoek aan de Chinese muur. Voor de Chinese muur raad ik je aan om een tour te boeken, dit kost zo een 280 yuan omgerekend 35 euro. Je kunt er ook zelf heen, maar dit is nogal een gedoe. De tour kun je gewoon bij het hostel of hotel boeken.
  Je hebt verschillende delen van de Chinese muur, wij hebben gekozen voor het niet toeristische gedeelte.
  Bij de muur waren weinig mensen, we konden makkelijk delen lopen zonder dat we mensen tegenkwamen. De muur is erg indrukwekkend om te zien, wij kregen twee uur vrije tijd. Deze heb je zeker nodig, dus houdt daar rekening mee als je een tour boekt.
 3. Lama Tempel
  De meest bekende tempel in Beijing is de Lama tempel, dit is een Tibetaanse tempel. Dagelijks komen hier nog veel mensen om te bidden, dit is een mooi proces om te zien. Binnen in de tempel vindt je prachtige gouden beelden. Je kunt foto’s maken op de pleinen tussen de tempels, maar niet binnen.
 4. Schaatsen in Beijing
  Ik heb nog nooit zoveel chaos gezien op een schaatsbaan, maar ik wilde gelijk meedoen. Bij het park Qianhai Lake zijn alle meren bevroren en omgetoverd tot schaatsbanen. De Chinezen zijn iets creatiever dan de Nederlanders op het ijs, zij hebben namelijk veel meer mogelijkheden. Zo zie je er schaatsfietsen, schaaststoelen, schaatsdriewielers en nog veel meer. Ben je er dus in januari en heb je wat tijd over, dan moet je dit zeker doen.
 5. Olympic green
  In 2022 zijn de winterspelen in Beijing, daar wordt nu al hard aan gebouwd. Je kunt daar al rondlopen en rondkijken. Je kunt er makkelijk heen met de metro, je kunt ook bij sommige dingen al binnen kijken.

Werkplek in Beijing

Ja, ook hier moest gewerkt worden. We hebben een hele leuke plek gevonden die Enjoy your coffee heet. Straat tegenover de Zhengyang bridge aan de linkerkant, tegenover de starbucks. Het is binnen erg gezellig en je kunt er goede koffie krijgen. Houdt er wel rekening mee dat veel geblokt is in China, zo als Whatsapp deels, facebook, instagram en google. Je moet dus van te voren een VPN app downloaden, zodat je hier wel gebruik van kunt maken. Lees hier meer over VPN’s.

Wat vond je van dit artikel?