Nog geen beoordelingen

Enkele dagen voor ons vertrek werd ik getipt door een vriend die enige tijd in China heeft gewoond. Deze zei, zorg dat je een goede VPN hebt geïnstalleerd voordat je vertrekt. Dit had ik dan ook gedaan. Ik had de VPN van X-VPN geïnstalleerd en verder hier niet meer over nagedacht. Toen ik op het moment van aankomst mijn telefoon wilde gaan verbinden met het internet kwam ik helaas al snel tot de conclusie dat mijn VPN niet naar wens blijkt te werken. Deze werkte namelijk niet in China. Dit leverde direct een hoop problemen op. Een whatsappje versturen ging nog wel maar het downloaden van foto’s op whatsapp werd direct geblokkeerd. Hoe gingen we dit oplossen? Het was de grootste uitdaging van de eerste dagen.

Artikel gaat verder na afbeelding

Wat is een VPN?

VPN is een afkorting voor Virtueel Particulier Netwerk. Met een VPN maak je als het ware een virtuele fictieve internetverbinding. In Jip en Janneke taal: Je doet net alsof je internetverbinding ergens anders ter wereld is. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je in Nederland of de Verenigde Staten bent en maak je dus ook gebruik van een verbinding vanuit dit land zonder dat je hiervoor fysiek aanwezig hoeft te zijn.

Met een VPN houd je dus je internetverbinding en verkeer veilig voor overheden en firewalls. Wel zo fijn en veilig.

The Great Firewall of China

Naast de Chinese muur hebben ze hier ook een enorme muur gebouwd om ongewenst internetverkeer te blokkeren. Enkele websites of apps die zijn geblokkeerd hier in China:

 • Instagram
 • Facebook
 • Whatsapp (afbeeldingen)
 • Alles van Google
 • WordPress
 • Netflix
 • YouTube
 • Websites waar ze je liever niet naartoe sturen

Kortom, vrijwel 90% van alle apps en websites die we gebruiken voor deze website.

Artikel gaat verder na afbeelding

Het downloaden van een andere VPN bleek dan ook snel een groter karwei te zijn dan ik had gedacht. Hoe ga je een nieuwe VPN zoeken zonder dat je gebruik kunt maken van Google!? Daarnaast waren alle directe websites van de VPN diensten direct ook geblokkeerd. Daarom ook de tip, download je VPN voordat je naar China afreist.

Na wat puzzelwerk ben ik er toch uiteindelijk aan uit gekomen. Voor de mensen die willen weten hoe ze een VPN downloaden wanneer ze al in China zijn, zoek in de app store op VPN en zoek naar ExpressVPN. Deze heeft een gratis proefperiode van 7 dagen. Daarna heb je google weer tot je beschikking om verder te zoeken.

Goede VPN diensten die werken in China

Misschien ben je van plan om naar China af te reizen of misschien ben je er al maar voor beide gevallen hebben we hieronder een lijstje samengesteld met VPN diensten die zeker werken in China. Hiermee kun je dus met een gerust hart op reis.

 1. ExpressVPN
  • 7 dagen gratis
 2. SkyVPN
  • Gratis 500mb
 3. NordVPN
  • Geen trial

Wat doe je als je al in China bent?

Onze tip voor de mensen die al in China zijn en op zoek zijn naar een VPN, Download een gratis VPN uit de App store. Voor onze heeft de gratis trial van ExpressVPN enorm geholpen!

Wat vond je van dit artikel?