5/5 (1)

Onze eerste treinreis in China was tussen Beijing en Pingyao. Een reis van ongeveer 4 uurtjes. Echter heeft deze reis ons bijna de hele dag gekost omdat we niet goed voorbereid waren op het treinsysteem in China. In deze blog vertellen we je waar je op moet letten en hoe jij niet dezelfde fouten maakt zoals wij.

Treinreizen is voor ons de ideale manier van reizen. Over het algemeen hoef je niet lang van te voren aanwezig zijn om in te checken, het is goedkoper en vaak ook sneller. Wij zijn dan ook gewend om laat aan te komen bij het station, snel een ticket te kopen bij het loket en daarna de trein in te stappen. Dit hoeft niet meer van 10 min tot een kwartier te kosten

Bullet trains in China

Wat ik moet zeggen is dat de treinen in China zeer indrukwekkend zijn. Ze zijn wel 100 meter lang, kunnen een topsnelheid behalen van meer dan 400 km/u en zijn zeer comfortabel. Echter is het reizen met een bullet train meer vergelijkbaar met het maken van een binnenlandse vliegreis dan met het nemen van een trein zoals in Nederland.

Bekijk van te voren of je de treinreis moet boeken

Op internet kun je zien hoeveel ruimte er nog beschikbaar is in de trein en dus of het verstandig is om deze online te boeken. Heb je tijdnood? Dan is het zeker verstandig om deze van te voren te boeken. Het boeken van de trein kost namelijk extra tijd op het station. Vraag in je hostel of hotel na of ze dit voor je kunnen controleren. Vervoer naar het station is zeer gemakkelijk. Je kunt gemakkelijk een metro pakken naar het treinstation voor 4 Yuan (0,50 cent).

Wees een uur tot 1,5 uur van te voren aanwezig op het station

Beijing heeft 4 treinstations, let er dus op welk station je nodig hebt. Daarnaast is het aan te raden om minimaal een uur van te voren aanwezig te zijn. Een half uur voordat de trein vertrekt begint men al met boarden en 5 minuten van te voren gaat de incheck dicht. Daarnaast zijn de security checks in Beijing enorm in openbare ruimtes. Dus dat betekent eerst een security check voor de ticket office en daarna nogmaals een security check voor het station zelf. Hierbij worden alle koffers en backpacks gecontroleerd. Let er dus op dat je ruim van te voren aanwezig bent op het station.

Wat vond je van dit artikel?