4.33/5 (3)

Op 4 uurtjes met de trein vanaf Peking ligt de kleine stad Pingyao. Pingyao staat er om bekend het best bewaarde oude stad te zijn van China. De stadsmuren zijn vrijwel geheel in tact. Dit is dan ook de reden dat veel toeristen er voor kiezen om hier enkele dagen te verblijven. Wij zijn dan ook enkele dagen in Pingyao verbleven.

Geniet van de rust in Pingyao

Nu zijn we een week in China en beide hebben we nog enig zins last van een kleine jetlag. Al moet ik zeggen dat de kou hier ook niet echt meewerkt. ’s avonds vroeg naar bed en ’s ochtends op tijd er uit om dingen te gaan doen. Op de eerste dag in Pingyao waren we dan ook al rond half 9 klaar om de stad te gaan verkennen. Echter kwamen we al snel tot de conclusie dat het nog wat langer duurt totdat deze stad tot leven komt. Zeker in de wintermaanden

Bezienswaardigheden in Pingyao

De oude stad van Pingyao staat vol van musea maar het hoogtepunt zijn de oude stadsmuren van Pingyao. Over het algemeen kopen mensen die Pingyao bezoeken een ticket van 125 chinese yuan (15 euro) waarmee je direct toegang hebt tot alle bezienswaardigheden in Pingyao.

Stadsmuren van Pingyao

Ze zijn eigenlijk niet te missen, de stadsmuren van Pingyao. Je kunt de muren op vanaf verschillende plekken in de stad waarna je een flinke wandeling kunt maken over de muren. Vanaf de muren heb je een geweldig uitzicht over de stad en de verschillende authentieke daken.

Bank Museum with treasure room

Midden in de stad ligt het bank museum. Hier kun je wandelen tussen de verschillende kamers waar uitleg wordt gegeven over de oude bank van Pingyao. Daarnaast kun je de kelder in om de schatkamer te bezoeken.

Ancient Government Building

Hier kun je de oude overheidsgebouwen van Pingyao bezoeken. Zeer mooi om te zien. Daarnaast kun je wandelen door de oude tuinen van het overheidsgebouw.

Pingyao by night

’s Avonds worden alle lampionnen in de stad verlicht en krijgt de stad iets ontzettends magisch. Daarnaast zijn er veel leuke barretjes waar je lekker een drankje kunt doen.

Verblijven in Pingyao

Verblijven in Pingyao doe je in één van de guesthouses of hostels die in de oude stad te vinden zijn. Wij verbleven in Pingyao Hongyuyuan Guesthouse waar wij een zeer fijne tijd hebben gehad voor 3 nachten. Een kamer was slechts 100 Chinese Yuan per nacht (ongeveer 12 euro).

De service was perfect. Ze hielpen je met alles. Zo sprak de eigenaresse engels, wat redelijk zeldzaam is in China. Dit guesthouse is te boeken via Booking.com.

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie

Werken vanuit Pingyao

De internetsnelheid in Pingyao is niet om over haar huis te schrijven. De snelheid van het internet valt vaak weg. Echter wanneer het volledig werkt, is het prima voor een paar dagen.

Pingyao telt een paar zeer leuke koffietentjes waar je op je gemak kunt werken. We hebben er een paar ontdekt en voor je opgeschreven.

Joel Specialty Coffee

In een soort pop-up, vintage achtig klein zaakje brouwt Joel zijn koffie en zijn thee. Zeker aan te raden voor een bezoekje.

Coffee by Shrew

Wanneer je het zaakje binnenloopt kun je er eigenlijk niet omheen. De twee grote golden retrievers die elke bezoeker kwispelend begroeten. De koffie is wat prijzig maar het is wel een heerlijk rustige plek.

Migu Coffee

Deze koffietent en hostel heeft drie verschillende vestigingen in de oude stad van Pingyao.

Wat vond je van dit artikel?