5/5 (1)

Voor iedere startende Digital Nomad kan de situatie anders zijn maar één ding is vrijwel altijd aan de orde. Je moet op een bepaalde wijze online vindbaar worden. In welke mate? Dat verschilt natuurlijk naar aanleiding van wat je gaat doen. Wanneer je bijvoorbeeld aan de slag gaat met affiliate marketing of met het bouwen van een eigen webwinkel, dan ga je veel tijd en energie steken in het realiseren van een website en het optimaliseren van deze website voor de zoekmachine. Daarnaast ga je veel tijd steken in het up to date houden van je website. Maar dit hoeft niet voor iedereen het geval te zijn. Wanneer jij bijvoorbeeld aan de slag wilt gaan als fotograaf, fitness instructeur of misschien wel leraar op afstand, dan stel je over het algemeen minder eisen aan een website en ben je sneller tevreden. Daarnaast zal een website minder snel veranderen en ben je blij wanneer je zelf gemakkelijk aanpassingen kan doen aan berichten en pagina’s. 


Vraag jezelf af, wat zijn mijn wensen?

Je kunt je daarom ook afvragen of het nodig is om veel tijd en energie te steken in het leren van een programma zoals WordPress terwijl je met andere standaard programma’s hetzelfde resultaat kunt behalen. Het verschil zit het in de ambities op korter termijn en op langer termijn. Wil je graag specifieke functies aan je site toevoegen of ben je tevreden met een simpele website waarmee klanten je kunnen bereiken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken hoeveel vrijheid je zou willen in het aanpassen van je design.

Daarnaast is het belangrijk om een goede inschatting te maken van wat je zelf zou kunnen doen en wat je liever uit laat besteden. Wil je zelf aan de slag met codes zoals HTML, CSS en JavaScript? Of steek je liever je energie in het werven van klanten en het schrijven van goede teksten.

De meest eenvoudige website bouwer

JouwWeb is een zeer eenvoudige website software die het voor beginnende ondernemers mogelijk maakt om snel een professionele website op te zetten. Zeker wanneer je nog weinig tot geen budget hebt, kan JouwWeb een uitkomst bieden. We hebben deze webshop software voor je getest en zijn zeer enthousiast over de designs die deze software standaard biedt. Met JouwWeb kun je al in een avondje een professionele website in elkaar sleutelen. Bekijk hieronder het filmpje voor een korte uitleg.

Verschillende pakketten van JouwWeb. Klik op de afbeelding voor meer informatie!

Voor de mensen die niet zelf aan de slag willen gaan met het schrijven van code, biedt JouwWeb een uitkomst. Met deze website software is het bijzonder gemakkelijk om zelf in een korte tijd een website te maken. Zo heb je in een avond werk al een professionele website in bezit. Daarnaast is deze software in het begin ook nog eens gratis zodat je nergens aan vast zit en je dus op je gemak de mogelijkheden van JouwWeb kunt gaan ontdekken.

Belangrijkste eigenschappen van JouwWeb:

  • Gratis te gebruiken. Je gaat pas betalen wanneer je je website gaat publiceren!
  • Super eenvoudig in gebruik.
  • Direct aan de slag.
  • Gemakkelijk pagina’s maken met ‘drag & drop’. Je kunt dus elementen op pagina’s verplaatsen door deze met je muis naar een andere plaats te slepen.
  • Domeinnaam en hosting inbegrepen, je hoeft dit dus niet meer zelf te regelen.
  • Geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google & Bing
  • Ook te gebruiken als webwinkel.
  • Geoptimaliseerd voor zowel PC als voor mobiel

Aan de slag met JouwWeb? Klik hier

Toch liever aan de slag met WordPress?

Wanneer je meer vrijheid wilt hebben in je design en meer mogelijkheden wilt hebben met de functies rondom je site, dan kun je beter kijken naar een WordPress website. Wil je starten met het maken van een webwinkel? Lees dan de blog: Een eigen gratis webwinkel maken met WordPress. Wil je aan de slag met affiliate marketing? Lees dan de blog Nomad Job! Affiliate Marketeer.

Belangrijkste verschillen tussen JouwWeb en WordPress

JouwWeb werkt een stuk eenvoudiger dan WordPress. Met JouwWeb kun je al binnen een paar uur een professionele website in elkaar zetten die je direct kunt publiceren. Hierdoor heb je nauwelijks kennis nodig van het maken van een website en kun je direct aan de slag. De mogelijkheden van JouwWeb ten opzichte van een WordPress website zijn wel kleiner maar hierdoor ben je wel verzekerd dat je site altijd goed werkt. Met WordPress zijn de mogelijkheden groter en kun je gebruik maken van meer functies. Ben je op zoek naar een simpele website waarmee klanten gemakkelijk en snel contact met je op kunnen nemen? Kies dan voor een website via JouwWeb. Wil je meer geavanceerde functies aan je site toevoegen? Kies dan voor WordPress. Later zullen we de verschillende website systemen verder met elkaar gaan vergelijken. Houdt onze blog dus goed in de gaten!

Heb je vragen over JouwWeb, of wil je advies over wat voor systeem jij het beste kunt kiezen voor jouw leven als Digital Nomad? Laat dan een reactie achter en we helpen je graag verder ;)!

Wat vond je van dit artikel?