5/5 (1)

Misschien verdien je al geld via internet en ben je klaar om de stap te gaan maken en te gaan reizen terwijl je in het buitenland je werk doet. In dat geval wil je natuurlijk niet te veel risico nemen door direct naar een land te gaan met hoge kosten qua reizen en verblijf. Daarom hebben we voor jullie een lijst gemaakt met de 10 landen in Azië voor reizen en voor het opbouwen van een eerste leven als digital nomad. Daarnaast hebben we per land de beste plaatsen uitgewerkt om naar toe te gaan. Deze zijn geselecteerd omdat deze zeer geschikt zijn voor een wat langer verblijf. Hierbij is ook gelet op de voorzieningen in deze plaats. Azië staat bekend om het walhalla voor digitale nomaden. Zeker voor diegenen die in de beginfase zijn. We houden allemaal van lijstjes en gaan direct van start met nummer 10:


10. Laos

Misschien een land waar je niet zo snel aan zou denken en pas sinds enkele jaren volledig open voor publiek is Loas. Laos ligt ten noorden van Cambodia, ten westen van Vietnam en ten oosten van Thailand en wordt gekenmerkt door de wonderschone natuur. Daarnaast is het levensonderhoud in Laos bijzonder goedkoop. Echter is het geen locatie voor wanneer je afhankelijk bent van een hoge internetsnelheid. Zelf zijn we afgelopen jaar in Laos geweest en hebben veel tijd doorgebracht in Luang Prabang en in Vang Vieng. Laos is misschien wel het land met de mooiste watervallen in heel zuid oost Azië!

Luang Prabang

De meeste cultuur vind je in deze stad. Dit is niet de hoofdstad van Laos echter. De hoofdstad van Laos ligt een stuk zuidelijker en is genaamd Vientiane. Veel mensen in Laos zijn echter van mening dat Luang Prabang wederom de hoofdstad dient te worden van Laos. Dit doordat deze stad het cultureel centrum is van dit land. Verwacht echter niet dat Luang Prabang een enorme stad is. Laos zelf is een van de meest dunbevolkte landen ter wereld. Het land telt op het moment van schrijven ongeveer 6,8 miljoen inwoners.

Vlieg naar Laos voor €336,-

Bekijk alle hostels in Luang Prabang

Vang Vieng

Vang Vieng is een klein dorpje gelegen aan de rivier de Mekong. Het dorp is decennia geleden gegroeid door het zogenaamde Tuben langs de rivier. Tuben is met een rubberen band over de rivier drijven. Echter zijn verschillende mensen begonnen met het openen van barretjes langs de rivier waar de Tubers kunnen rusten en kunnen genieten van een drankje. Echter.. rusten is een zwaar understatement. Deze barretjes zijn enorme feestlocaties. Een leuke uitstap dus mocht je er voor kiezen om een langere tijd in Luang Prabang te verblijven.

Bekijk alle accomodaties in Vang Vieng!

9. Sri Lanka

Je zou er niet snel aan denken maar Sri Lanka is ook zeer geschikt om te leven en te werken als digital nomad. Zeker de hoofdstad Colombo is zeer geschikt. Je zult misschien wat vaker op zoek moeten gaan naar een goede plaats om je werk te kunnen doen maar het levensonderhoud is daarnaast zeer goedkoop.

Colombo

Zoals hierboven al geschreven is de hoofdstad van Sri Lanka, Colombo, zeer geschikt voor een leven als digitale nomade. Verblijven is zeer goedkoop. Zo heb je voor enkele euro’s per nacht al een hostel bed. Met meer dan 1 persoon? Dan is het misschien wel aan te raden om te kiezen voor een hotel of een AirBnb in Colombo.

Bekijk alle accomodaties in Colombo

Vlieg nu naar Sri Lanka voor slechts €275,-

8. Cambodja

Wie in Cambodja is geweest zal het weten. De recente geschiedenis van oorlog en genocide is nog steeds sterk aanwezig. Toch blijft Cambodja een prachtig land. Voor werk is het echter moeilijk om jezelf te vestigen buiten de steden Phnom Penn en Siem Reap. Cambodja is uiterst geschikt om te verblijven door de extreem lage kosten voor levensonderhoud. In Cambodja maakt men namelijk gebruik van twee verschillende valuta’s namelijk: De Amerikaanse Dollar en de eigen Riel. 4000 Riel is gelijk aan 1 dollar. Dit heeft als gevolg dat vrijwel alles in het land 1 dollar kost.

Vlieg nu naar Cambodja voor slechts €209,-

Siem Reap

Siem Reap is naast Phnom Penn (de hoofdstad) de meest belangrijke stad in Cambodja. Hier vind je enorme toeristische trekpleisters zoals de Angkor Wat. Daarnaast is het centrum van Siem Reap enorm leuk. Zeker voor de mensen die houden van een feestje. Ook zijn er genoeg andere dingen te beleven naast de enorme tempelcomplexen. Bezoek eens het Nationaal Oorlogsmuseum.

Bekijk alle hotels en hostels in Siem Reap

7. China

China is natuurlijk voor velen het beloofde land wanneer het gaat om handel. Echter is China nog niet het beste land om heen te gaan wanneer je een start wilt maken met een leven als digital nomad. Dit komt door de strenge visum eisen in China. Het is wanneer het gaat om een visum gemakkelijker om naar Hong Kong te gaan hier heb je namelijk wel een Visa on arrival van 3 maanden.

Vlieg nu goedkoop naar China voor €227,-

Shanghai

Shanghai is een van de grootste steden in China en heeft uitstekende voorzieningen voor een digital nomad om te werken en te wonen. Daarnaast is het klimaat in Shanghai vrijwel over het gehele jaar gematigd en dus prettig om te verblijven. Alleen in de zomermaanden Juli – Augustus kan het enorm warm worden. Shanghai is niet zo duur om te verblijven en daarom een uitstekende uitvalsbasis om ook andere Chinese bestemmingen te verkennen.

Bekijk accomodaties in Shanghai

Hong Kong

Hong Kong is een speciaal gebied in China. Hier is namelijk geen visum aanvraag vooraf nodig. Iedereen die Hong Kong binnen vliegt krijgt een Visa on Arrival van standaard 3 maanden. Leven in Hong Kong is vele malen duurder dan een leven in andere grote Chinese steden zoals Shanghai of bijvoorbeeld Beijing.

Boek nu je hostel in Hong Kong

6. Zuid Korea

 

Een digital nomad worden in Zuid Korea? De faciliteiten zijn uitstekend en met name in de hoofdstad Seoul. Echter is Zuid Korea wat aan de prijzige kant wanneer je dit vergelijkt met andere Aziatische landen.

Boek nu je ticket naar Zuid Korea vanaf €227,-

Seoul

Seoul is waarschijnlijk de beste stad in Zuid Korea om te verblijven als digital nomad. Zeer prettig is het klimaat in de zomermaanden van het jaar (Juli Augustus). Zuid Korea is een stuk duurder dan andere landen in Azië. Echter zijn de faciliteiten wel zeer goed en zijn de werkplekken erg fijn.

Verblijf in een hostel in Seoul

5. Taiwan

Taiwan is een van de vele opkomende digital nomad bestemmingen. Taiwan is goedkoop, de mensen zijn vriendelijk en het klimaat is heerlijk.

Start je reis in Taiwan voor slechts €228,-

Taipei

Taipei is de hoofdstad van Taiwan. Hier komen veel digital nomads dan ook naartoe. Echter is het vrij duur om te verblijven in Taipei. Zeker wanneer je deze vergelijkt met bijvoorbeeld Kaohsiung

Bekijk alle hotels in Taipei

Kaohsiung

Koahsiung is de beste bestemming voor digital nomads in Taiwan. Deze plaats heeft een heerlijk klimaat met door het hele jaar temperaturen van 24 tot 35 graden Celsius. Daarnaast is het leven hier zeer goedkoop. Uitstekend dus voor een langer verblijf van enkele weken.

Bekijk alle goedkope verblijfplaatsen in Kaohsiung

4. Vietnam

Dit lang gerekte land ten oosten van Laos en Cambodja is een van onze favoriete bestemmingen voor werken en reizen. Het goedkope leven, goede voorzieningen in de steden en uitstekende eten maakt Vietnam een top land voor digital nomads. Lees verder voor onze favoriete steden.

Vlieg naar het magische Vietnam voor €209,- 

Hoi An

Hoi An staat bekend om het oude stadcentrum dat op de Unesco Wereld Erfgoed lijst staat vermeld. Deze stad staat bekend om het goede eten, romantische sfeer en lekkere koffie. Het oude stadscentrum van Hoi An wordt iedere avond afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Hierdoor zijn fietsen zeer populair in Hoi An. Wij raden dus altijd aan een fiets te huren wanneer je jezelf in Hoi An bevindt.

Bekijk hier de beste accomodaties in Hoi An

Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Echter is het niet de grootste stad, dit is Ho Chi Minh City. Hanoi is wel het culturele centrum van Vietnam. Zeker de oude binnenstad is heerlijk om rond te struinen. Bij een bezoek aan Hanoi kun je de beer corner niet vergeten. Hier koop je een glas bier vanaf €0,25!

Bekijk meer dan 2000+ accomodaties in Hanoi

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City wordt eigenlijk vaker Saigon genoemd. Dit is dan ook de oude naam van deze stad. HCMC is de grootste stad in Vietnam en hier vind je dan ook de zakenwereld van Vietnam. Dit is dan ook de grootste Hub in Vietnam.

Verblijf in deze accomodaties in Ho Chi Minh City

3. Maleisië

Maleisië is een van onze favorieten wanneer het gaat om te verblijven als digital nomad. Echter is er een groot verschil tussen het echte Maleisië en puur en alleen Kuala Lumpur. Kuala Lumpur is namelijk een van de meest moderne steden ter wereld en is een enorme melting-pot van verschillende culturen vanuit westerse landen maar voornamelijk verschillende Aziatische culturen. Een andere stad en eigenlijk onze favoriet in Maleisië, is Penang, met als hoofdstad George Town.

Boek je vliegticket naar Maleisië voor €268,-

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en is gelegen tussen het vaste land van Maleisië en Maleisisch Borneo. Hier komen verschillende culturen samen. Qua voorzieningen is Kuala Lumpur naast Singapore waarschijnlijk de beste plaats waar je kunt zitten als digital nomad. De internetsnelheid is zeer goed en dus erg geschikt voor het zware werk. Wij zelf plannen altijd het werk vooruit voor wanneer we in Kuala Lumpur zijn omdat de productiviteit hier enorm zal toenemen. Daarnaast is Kuala Lumpur ook een zeer fijne stad om te zijn met als hoogtepunt de Petronas Towers.

Bekijk meer dan 3500 accomodaties in Kuala Lumpur

Penang

Penang is een stuk rustiger en sfeervoller dan Kuala Lumpur. Deze oude koloniale stad is gelegen in het noordwesten van Maleisië. Naast dat het fijn is om wat tijd door te brengen in Penang, is het ook zeer aan te raden wat tijd te besteden in Langkawi. De voorzieningen zullen wat minder zijn dan in Penang maar de sfeer in de stad is velen malen beter ten opzichte van Kuala Lumpur. Daarnaast zijn de kosten voor het leven in Penang vele malen lager.

Bekijk alle verblijfplaatsen op Penang, George Town

Langkawi

Zoals hierboven al genoemd is Penang een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Langkawi. Langkawi is een eiland dat vroeger nog behoorde tot Thailand maar tegenwoordig onderdeel is van Maleisië. Dit tropische eiland is prachtig qua natuur en voor ieder wat wils. Zo vind je hier de mooiste stranden en bergen om te beklimmen. Daarnaast is Langkawi voor een groot deel ‘duty free’ omdat dit behoort tot een speciale regio in Maleisië.

Bekijk alle hostels op Langkawi

2. Indonesië

Indonesië is ongelofelijk gelieft onder digital nomads en dan met name Bali. Dit is een van de grootste hotspots. Zelf hebben we hier dan ook al meerdere malen enkele maanden verbleven. Lees meer over de meest populaire plaatsen in Indonesië.

Boek nu je trip naar Indonesië voor €208,-

Bali

Wie aan digital nomads denkt, denkt aan Bali, Dit paradijselijke eiland is de afgelopen jaren volgestroomd met toeristen. Hier vind je dan ook (samen met Chiang Mai, Thailand), de grootste digital nomad communities ter wereld. Bali leent zich uitstekend voor een zeer relaxt leven. Daarnaast kun je in je vrije tijd genieten van de mooiste boedistische tempels. Daarnaast zijn de mensen in Indonesië bijzonder vriendelijk waardoor je jezelf gemakkelijk thuis zult voelen.

Verblijf in paradijs Bali (Canggu) op de mooiste locaties

Lombok

Lombok is onze favoriet in Indonesië. De stranden en natuur zijn mooier dan op het naastgelegen eiland Bali. Het leven is goedkoper en het is heel erg stil in vergelijking met Bali. Wanneer je van plan bent om langer te verblijven op Lombok, adviseren we je om te verblijven in het zuidelijke dorpje ‘Kuta’ (niet te vergissen met Kuta op Bali). Bekijk deze onze video hieronder voor een idee over Lombok Indonesië.

Verblijf goedkoop op Lombok

1.Thailand

Thailand is natuurlijk land nummer 1 ter wereld voor digital nomads. Het heerlijke eten, het goede weer, de vriendelijke mensen en natuurlijk het goedkope leven maken dit land tot een waar paradijs voor mensen die online werken en de wereld rondreizen. Of je nu op het strand op een paradijselijk eiland zit of in de hoofdstad Bangkok.

Boek je tickets naar Thailand voor slechts €209,-

Chiang Mai

De digital nomad hoofdstad van de wereld! Dit komt door het relaxte leven in Chiang Mai. Deze stad staat vol met tempels, avondmarkten en de beste restaurants. Daarnaast biedt deze stad een enorme DN community waardoor je gemakkelijk contacten maakt met andere (startende) digital nomads waarvan je natuurlijk veel kunt leren en misschien wel zakelijke kansen uit kunt halen.

Lees meer in onze blog Eerste dagen als Digital Nomad! inclusief tips

Boek direct een hostel of hotel in Chiang Mai, meer dan 2000 accomodaties 

Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en voor veel mensen het startpunt en eindpunt van een reis door Azië. Ook is de digital nomad community groot in Bangkok. Echter is deze een stuk kleiner dan in Chiang Mai. Dit komt door de drukte in deze grote stad. Toch is het een fijne stad om enige tijd te verblijven.

Boek direct je verblijf in Bangkok

Koh Phangan

Liever verblijven op een paradijselijk eiland? Ga dan naar Koh Phangan. Dit eiland is gelegen tussen Koh Tao en Koh Samui en biedt rust en een paradijselijke sfeer. Koh Phangan is beroemd door de Full Moon Party die op dit eiland elke maand wordt gevierd. In deze periode is het dan ook erg druk en hectisch op het eiland. Echter is het in de overige tijd heerlijk rustig. Kies dan ook voor een verblijfplaats buiten Haad Rin voor wanneer je op zoek bent naar rust.

Verblijf nu op de mooiste plaatsen op Koh Phangan

Wat vond je van dit artikel?