5/5 (1)

Vaak besteden we veel tijd aan taken puur om onszelf productief te voelen. The 4-Hour work week is een boek dat je de juiste tools geeft om zo efficient mogelijk te werken en geeft een nieuwe kijk op vrije tijd. Door het lezen van dit boek leer je om meer waarde te geven aan je vrije tijd door ook deze zo waardevol en efficient te besteden. Lees dit boek en voeg je bij ‘the new rich’!

Escape the 9-5 and join the new rich!

the 4-hour work week
the 4-hour work week, Escape the 9-5 live anywhere and join the new rich.

The 4-hour work week is opgedeeld in vier stappen die je helpen om je als ondernemer of werknemer los je maken van de dagelijkse verspilling van tijd (Definition, Elimination, Atomisation, Liberation). Het laat je een concreet plan maken voor het behalen van een gewenst inkomen in zo weinig mogelijk tijd. Door het lezen van dit boek heb je de juiste informatie om een plan te maken om plaats onafhankelijk te gaan werken. Het boek is inmiddels in 35 talen vertaald en wordt wereldwijd gezien als bijbel voor het moderne lifestyle design en voor digital nomads.

In het eerste deel van het boek (Definition) legt de schrijver (Tim Ferris) uit wat het leven van een digital nomad inhoudt. Daarna wordt met een andere kijk gekeken naar je dagelijkse bezigheden en leer je prioriteiten stellen in het besteden van je tijd (Elimination). Wanneer je de juiste prioriteiten stelt in je dagelijkse bezigheden ga je deze zo veel mogelijk automatiseren (Atomisation) en taken die niet geautomatiseerd kunnen worden uitbesteden (Liberation). Zo kom je tot de kern van wat de uiteindelijke toegevoegde waarde is van jezelf voor je eigen bedrijf zonder jezelf te verlezen in tijd vullende taken.

Dit boek is ideaal voor mensen die een eigen bedrijf hebben maar kan ook eenvoudig worden toegepast voor mensen die momenteel werkzaam zijn binnen een bedrijf en graag meer vrijheid willen hebben in hun werk. Het laat je concrete vragen stellen waarom je bepaalde zaken doet en geeft je de tools om onbelangrijke zaken te gaan uitbesteden of te automatiseren om op deze wijze vrije tijd te realiseren. Daarnaast geeft het boek enkele, op voorhand krankzinnige voorbeelden van mensen die doormiddel van deze informatie hun leven hebben kunnen inrichten.

Heb je op dit moment nog geen eigen onderneming en wil je graag weten wat voor type (online) onderneming bij jou past? Lees dan het artikel “Online geld verdienen, welke manier past bij jou?“.

Voor mij persoonlijk kwam dit boek op een belangrijk moment in mijn leven. Zo had ik al enkele jaren veel tijd besteed aan het bouwen van mijn online business en moest gaan uitbreiden. Na het lezen van dit boek heb ik dan ook gekozen om een deel van mijn bedrijf uit te besteden zodat ik zelf de vrijheid bewaar.

“If you do what you love, you’ll never work a day in you life”

Stel jezelf eens voor. Breken met de sleur van de dag, werken vanaf elke gewenste locatie ter wereld en al je dromen waarmaken. Niet langer meer vast zitten aan standaard werkuren en bereiken wat je altijd al hebt willen doen. De enige persoon die je in de weg zit is jij. Wil jij ook breken met de gewenste sociale verwachtingen en vrij zijn om te doen wat je wilt? Dan is dit boek de eerste stap.

Dus zie jij het ook zitten om op een strand Thailand met en cocktail in je hand je online business te managen en de rest van de dag te spenderen om al je dromen waar te maken? Dan adviseren wij het lezen van ‘the four hour work week’. Velen zijn je eerder voorgegaan. The four hour work week is verkrijgbaar in het Engels en Nederlands en is te bestellen via bol.com.

Wil je meer lezen over het leven van een Digital Nomad? Lees dan onze blog Leer meer over hoe je een digital nomad wordt met deze boeken!

Wat vond je van dit artikel?