Nog geen beoordelingen

Mijn familie weet het. Ik ben gek op gekke life hacks die het leven makkelijker maken en waardoor ik mijn werk nog beter kan optimaliseren en automatiseren. Toen mijn ouders enige tijd geleden terug kwamen van een lang weekend in Limburg, kreeg ik dan ook het boek ‘Don’t read this book‘ in mijn handen gedrukt. Hier, dit moet je maar eens lezen werd mij gezegd. En dat deed ik. Door het lezen van dit boek heb ik nieuwe informatie die mij helpt om mijn tijd nog efficiënter te besteden. 


De ondertitel van dit boek luidt ‘Time management for creative people‘. Creatieve mensen zitten vol met ideeën. Goede ideeën, rare ideeën, slimme ideeën en zelfs brilliante ideeën. Maar vaak zien deze ideeën nooit het daglicht. Waarom? Omdat wij te weinig tijd hebben om alles uit te voeren. Daar gaat dit boek over. Hoe kun je de tijd vrij maken om focus te houden op de belangrijkste ideeën en hier meer prioriteit aan geven?

Dit boek maakt gebruik van de ToDon’tList methode. Het helpt je beter in kaart te brengen wanneer je nee dient te zeggen tegen een nieuw idee en het helpt je meer tijd te steken in ideeën die de moeite waard zijn.

het boek is opgedeeld in drie delen: Life, Work en Projects. Het is dan ook toepasbaar in alle delen van je leven, groot of klein. Of het nu gaat over een mail van 5 zinnen of het zo optimaal voorbereiden van een project. Het geeft je een nieuwe methode en denkwijze waarmee je direct aan de slag kunt. Of je nu student bent/ in een bedrijf werkt of ondernemer. Nog even een tip van de auteur: Lees dit boek niet! Dat gaat je ook zeker tijd besparen;)

Wat vond je van dit artikel?