Nog geen beoordelingen

Nadat ik veel informatie had gezocht over het leven van een Digital Nomad kwam ik er snel achter dat Chiang Mai de Digital Nomad hoofdstad van de wereld is. Dit is dan ook mijn eerste stop tijdens deze reis. Momenteel werk ik vanaf de meest bekende co-working spot in Chiang Mai en misschien wel van Thailand namelijk Punspace.

Punspace heeft twee verschillende vestigingen. Één in de oude binnenstad bij de Tha Phae Gate en één wat verder uit de stad genaamd Punspace Nimman. Momenteel werk ik vanuit de vestiging bij de Tha Phae Gate.

Wat me als eerste opviel bij binnenkomst was de gave vormgeving van dit complex. Het is helemaal vormgegeven in een industrieel design. Daarnaast viel het me op dat er enorm veel mensen hier aan het werk zijn binnen verschillende banen en van allerlei nationaliteiten. Zo zag ik collega bloggers aan het werk (net als ik) maar ook onder andere codeurs, designers en fotografen. In onderstaand filmpje een korte indruk:

Faciliteiten

Punspace Tha Phae Gate biedt zeer snel internet. Zo kwam ik er na een korte speedtest achter dat de downloadsnelheid 50 mbps en de uploadsnelheid 23 mbps. Dit is zeer snel voor Thaise begrippen en ben deze snelheid dan ook nog niet eerder tegengekomen in Thailand.

Naast het snelle internet, biedt Punspace gratis koffie en thee voor de bezoekers en er zijn enorm veel stroompunten waar je al je apparatuur aan kunt aansluiten.

Prijs

De prijs voor werken bij Punspace bedraagt 289 bath voor één dag. Voor Thaise begrippen is dit zeer kostbaar. Zo heb je namelijk voor dezelfde prijs al snel een overnachting in een guesthouse. In euro’s komt dit ongeveer neer op 7 euro per dag. Naast het aanschaffen van een dag kaart heb je ook de mogelijkheid om een maand, kwartaal of jaar abonnement af te sluiten. Zie de prijzen hiernaast weergegeven:

Mijn oordeel

Persoonlijk vind ik deze co-working place een echte aanrader. Echter is het voor waar ik het voor gebruik, enig zins prijzig. Ik kan in principe al prima werken met een stabiele internetverbinding in bijvoorbeeld een hostel, guesthouse of koffiebar. Echter vind ik de rust die ik hier vind om mijn werk te doen zeer prettig. Voor mij zou het dus geen toegevoegde waarde hebben om een langer abonnement af te sluiten.

Voordelen:

  • Sneller internet dan in een guesthouse of koffiebar.
  • Meer mogelijkheden tot ontmoeten van- en netwerken met Digital Nomads van overal ter wereld.
  • Gratis koffie, thee en snacks
  • Fijne en stille werkplek waar je zeer productief kunt werken
  • Meerdere netwerk evenementen waarmee je gemakkelijk je netwerk kunt vergroten.

Nadelen:

  • Prijzig wanneer je slechts voor een korte tijd op een locatie verblijft zoals ik.
  • Waarschijnlijk de enige plaats in Chiang Mai waar het aan te raden is een vest mee te nemen (de airco draait er overuren).

 

Wat vond je van dit artikel?