5/5 (1)

Eindelijk was het tijd voor natuur, Zhangjiaje staat bekend om het National Forest Park. Hier kun je de bergen uit de film Avatar in het echt zien. Maar dit is niet de enige natuur die Zhangjiaje heeft te bieden. Lees in deze blog alles over de prachtige natuur in Zhangjiaje.

Bezienswaardigheden in Zhangjiaje

Er zijn twee plekken die je moet gezien hebben in Zhangjiaje. De Tianmen Mountain en het National Forest Park ( Avatar mountains).

Tianmen mountain

Als je aankomt in Zhangjiaje kun je het eigenlijk niet missen. Er hangt een mega lange kabelbaan over de stad heen, deze kabelbaan leidt naar de Tianmen Mountain. De kabelbaan is 7km en daarmee de langste kabelbaan in Azië. Helaas is er geen andere manier om de Tianmen Mountain te bereiken en daar is de stad zich dan ook bewust van. Een ticket voor de kabelbaan en toegang tot de berg kost 250 yen, dit is best prijzig voor China. Bovenop de berg heb je prachtig uitzicht en wist je dat dit ook de berg is met de beroemde glazen brug.
Een complete ronde rond de berg kost je ongeveer 4 uur, dus trek zeker een dag uit voor de berg.

National Forest Park

De meeste mensen komen hiervoor naar de stad, het avatar park. Wij hadden één dag ervoor uit getrokken om het park te ontdekken. Achteraf was dit niet genoeg, je kunt hier makkelijk twee of drie dagen in doorbrengen. Vanuit de stad kun je een bus nemen naar het park, de eerste gaat rond half 9. Een ticket kost ongeveer 28 yen en de rit duurt een uur.

De entree van het park valt mee, dit was ongeveer 150 yen per persoon. Let wel wij waren hier in het laagseizoen, dan is het een stuk goedkoper. Eenmaal binnen moet je nog een ticket halen voor de kabelbaan omhoog, dit is 72 yen. Let op dit is een one way, dus als je naar huis gaat moet je weer een ticket kopen van 72 yen.

Het park is prachtig en er zijn verschillende delen van het park die je kunt bezoeken. Er rijden paarse bussen rond die overal stoppen, hier kun je gratis gebruik van maken. En de laatste tip is, neem een kaart mee van de het park.

Verblijf

Wij verbleven in het Hostel Geographer, een super mooi hostel. Het was nu erg rustig, omdat het laagseizoen was. Daarom betaalden we ook maar 10,- per nacht voor een privekamer met eigen badkamer. Het personeel is super lief en erg behulpzaam, daarnaast zit het hostel op loopafstand van het centrum.

Book hier uw verblijf bij het Hostel Geographer.

Wat vond je van dit artikel?