Nog geen beoordelingen

In deze blog hebben we het over de beste verblijfplaatsen om op afstand te werken. In deze editie bespreken we het continent Azië. Hiervoor hebben we een top 5 samengesteld. De verschillende steden zijn beoordeeld op de volgende criteria: Totale score, kosten, internet, plezier en veiligheid. Deze steden zijn allemaal beoordeeld voor verblijf voor een langere tijd (1 tot 3 maanden).


5. Daegu, Zuid-Korea

Totale score: 89%

Kosten: $1,190 per maand

Plezier: 3/5

Internet: 40 mb/s

Veiligheid: 5/5

Daegu is de op drie na grootste stad van Zuid-Korea met ongeveer 2,5 miljoen inwoners. De stad wordt gekenmerkt door een uitstekend nachtleven. De belangrijkste bezienswaardigheid in deze stad is de Donghwasa tempel. Dit is een uitgestrekt tempelcomplex met een bijzondere sfeer. Een vliegticket naar Daegu is al verkrijgbaar vanaf €472,-. Maar kan eigenlijk beter worden gecombineerd met andere steden zoals Seoul en Busan.


4. Ho Chi Minh City

Totale score: 88%

Kosten: $674 per maand

Plezier: 4/5

Internet: 10 mb/s

Veiligheid: 4/5

Ho Chi Minh City, zeker een van onze persoonlijke favorieten. De grote stad in zuid Vietnam is een stuk moderner dan de hoofdstad Hanoi. Met ruim 4,5 miljoen inwoners is dit de grootste stad van Vietnam. Deze nomad-stad is zeer populair door de extreem lage kosten zoals in de rest van Vietnam. Echter is een belangrijk nadeel om rekening mee te houden de lage internetsnelheid in deze stad. Ho Chi Minh City kent een bruisend nachtleven en staat daarom terecht op de 4de plaats in Azië als nomad stad.


3. Busan

Totale score: 90%

Kosten: $1,338,- per maand

Plezier: 5/5

Internet: 40 mb/s

Veiligheid: 5/5

De havenstad in het zuid-oosten van Zuid-Korea Busan, is de meest populaire vestigingsplaats voor digital nomads in Zuid-Korea. Het klimaat is prettig, er is genoeg te doen en de veiligheid is top. Daarnaast is de internetsnelheid ook goed. Het enige nadeel is de relatief hoge kosten voor levensonderhoud in Busan. Busan is bekend doordat de grootste haven van Zuid-Korea hier gelegen is. Deze groeit dan ook in rap tempo. Hierdoor is het ook op zakelijk gebied een uitstekende stad om te vestigen als sigital nomad.


2. Chiang Mai

Totale score: 92%

Kosten: $776,- per maand

Plezier: 4/5

Internet: 20 mb/s

Veiligheid: 4/5

Thailand is met uitstek het meest geliefde land om te vestigen als digital nomad. Op de tweede plaats staan dan ook Chiang Mai in het noorden van Thailand. Al geruime tijd vestigen digital nomads zich hier voor een langere tijd. Dit door de lage kosten van Chiang Mai in combinatie met de fantastische tempels en natuur in het gebied rondom Chiang Mai. Daarnaast is de internetsnelheid stukken beter ten opzichte van bijvoorbeeld Ho Chi Minh City in Vietnam. In Chiang Mai kun je wanneer je wilt voor nog geen 8 euro per dag 3 maal per dag buiten de deur eten en drinken.


1. Bangkok

Totale score: 93%

Kosten: $1,079 per maand

Plezier: 4/5

Internet: 40 mb/s

Veiligheid: 3/5

En natuurlijk op nummer één, de hoofdstad van Thailand, Bangkok! Deze stad biedt voor ieder wat wils. Misschien wel de stad met de meest uitgebreide tempelcomplexen in heel zuid-oost Azië. Echter is deze stad niet voor iedereen een geschikte bestemming. Bangkok is een stad die nooit stilstaat en daarnaast het belangrijkste start en eindpunt voor iedereen die een rondreis gaat maken in zuid-oost Azië. In Bangkok is daarnaast de internetsnelheid uitstekend. Er zijn daarom ook enorm veel plaatsen waar je als digital nomad kunt werken. Echter zijn de kosten wel iets hoger dan bij de andere populaire nomad stad Chiang Mai. Daarnaast is het vanuit Bangkok erg eenvoudig om trips naar andere gebieden in Thailand te plannen zoals het noorden en de eilanden in het zuiden.


Thailand, het beste land voor digital nomads

Zoals in de lijst hierboven te zien is, is Thailand momenteel het meest geliefde land om je als digital nomad (tijdelijk) te vestigen. Of je nu kiest voor de rust van Chiang Mai of het bruisende leven van de grote stad van Bangkok, voor iedereen is er een geschikte plaats. Zeker in combinatie met de relatief lage kosten in combinatie met de relatief moderne Thai, is dit met uitstek de nummer één bestemming in Azië.

 

 

Wat vond je van dit artikel?