Nog geen beoordelingen

In deze post bespreken we reizen met een minimaal budget. Wanneer je als doel hebt om te gaan werken en reizen is het belangrijk een goed overzicht te hebben over wat je gaat ontvangen en wat je verwachte kosten zijn. Deze post gaat dus over de centen. Je vind enkele handige tips die je gaan helpen bij het zo goedkoop mogelijk reizen overal ter wereld.

De voorbereiding, maak een budget en minimaliseer je kosten

Voor je vertrek, is het van belang een goed beeld te hebben van de inkomsten die je momenteel hebt. Werk je op opdracht basis? Dan is het belangrijk eerst te weten hoeveel opdrachten je in deze periode gaat ontvangen en wat de opbrengst hiervan zal zijn. Heb je een meer stabiel inkomen doordat je bijvoorbeeld een affiliate website of webwinkel hebt? Bereken dan wat jouw vraag zal zijn in deze periode ten opzichte van nu. De meest eenvoudige manier om dit te doen is door te kijken naar de cijfers en trends van een jaar geleden.

Het is belangrijk om te weten of jouw product seizoensgeboden is. Een handige tool om dit te bepalen is door gebruik te maken van google trends. Met google trends kun je kijken wat het zoekvolume van jouw zoekwoord is in een bepaalde periode. Klik hier en bekijk het voorbeeld voor het woord ‘schaatsen’. Lees je dit bericht, maar ben je nog zoekende naar op welke manier je online geld wilt gaan verdienen? Lees dan onze blog ‘Online geld verdienen, welke manier past bij jou

Naast het bepalen van de inkomsten is het belangrijk, zeker wanneer je van plan bent voor een langere tijd te gaan reizen, om je huidige kosten zo veel mogelijk te minimaliseren. Maak daarom een overzicht van je huidige kosten en bepaal waar je geld op kunt besparen. Woon je momenteel in een huur huis? Probeer deze dan onder te verhuren. Hoe lang zit je nog vast aan een televisie en mobiel abonnement? Is het niet mogelijk om deze tijdelijk stop te zetten. Is het mogelijk om je auto tijdelijk bij iemand anders onder te brengen of te verkopen? Doe dat dan. Wanneer je al deze kosten in kaart hebt gebracht is het tijd om je verwachte inkomen en je kosten naast elkaar te gaan zetten. Wat houdt je over? En is dit voldoende om mee rond te komen in het land naar wens?

Verwachte kosten per land

Hoeveel kost het levensonderhoud in het land van bestemming. Om hier een goede indicatie van te krijgen zou je eens kunnen kijken naar het overzicht cost of living van Expatistan. Vanzelfsprekend is het duurder om in een (grote) hoofdstad te leven dan meer landinwaarts. Een redelijke maatstaaf is om 100 punten op de schaal van Expatistan gelijk te trekken aan €25,- aan dagelijkse kosten voor verblijf en levensonderhoud. Zo zie je dat je euro bijna twee keer zo veel waard is in Bangkok ten opzichte van Amsterdam. Dus wil je een maand in Bangkok verblijven, dan kun je rekening houden met 900 euro aan kosten wanneer je kiest voor een goedkope manier van reizen.

Goedkopere vliegtickets

Wanneer je geld wilt besparen op het kopen van vliegtickets, is het aan te raden wat de verschillen in prijzen zijn tussen de luchtvaart maatschappijen die vluchten naar deze bestemming aanbieden. Wij hebben enkele tips voor je wanneer je op zoek bent naar de meest voordeling vlucht naar jouw gewenste locatie.

  1. Bekijk vanaf welke luchthaven bij jou in de buurt de goedkoopste vluchten worden aangeboden.

Vaak is het goed om voordat je een plaats van vertrek selecteert, eerst uit te zoeken vanaf welke luchthaven de goedkoopste vluchten worden aangeboden. Een handige tool om dit te doen is kiwi.com. Op kiwi.com kun je meerdere plaatsen van vertrek selecteren. Daarna zoekt deze site zelf uit wat de goedkoopste plaats van vertrek is. Daarnaast kun je selecteren in welke periode je wilt vertrekken en welke periode je terug wilt komen. Zo heb je alles direct in één overzicht.

2. Wanneer je zoekt op vliegtickets, zet dan je browser op anoniem

Wanneer je op zoek bent naar vliegtickets, is het aan te raden om dit anoniem te doen. Sommige (buitenlandse) sites slaan cookies op in je browser, waarmee de luchtvaart maatschappij precies weet op welke sites je eerder bent geweest waardoor je andere tarieven te zien kan krijgen dan wanneer je niet anoniem op deze sites zou gaan zoeken. Het is verboden om op deze wijze te handelen en zeker binnen de EU. Maar wanneer je net een vlucht tegenkomt via een Aziatische of Zuid Amerikaanse luchtvaart maatschappij, is het zonde dat je enkele tientjes extra betaalt voor dezelfde vlucht.

3. Boek vliegtickets via World Ticket Center

Voor het vinden van de goedkoopste vliegtickets, adviseren we gebruik te maken van WTC. Via WTC (World Ticket Center). Wanneer je je plaats van vertrek hebt bepaald, kun je het beste je tickets boeken via World Ticket Center. World Ticket Center is een Nederlandse vergelijkingssite die vliegtickets van alle maatschappijen vergelijkt. Daarnaast kun je je tickets direct boeken via WTC en deze dan ook voldoen via iDeal. Zo weet je altijd dat je betaling juist wordt verwerkt en dat je een aanspreekpunt hebt voor wanneer er iets mis dreigt te gaan met je vlucht.

Reis zo voordeling mogelijk

Zoals hierboven al stond omschreven kun je voor slechts 900 euro een maand verblijven in Bangkok. Maar dit heeft als voorwaarde dat je zo goedkoop mogelijk gaat reizen. Hoe kun je zo goedkoop mogelijk reizen en toch de beste ervaring uit je reis halen?

Kies voor reizen met een backpack

Kies je voor reizen met een koffer of reizen met een backpack. Ons advies is duidelijk. Reis indien mogelijk met een backpack. Reizen met een backpack zorgt ervoor dat je al je spullen gemakkelijk en snel mee kunt nemen. Wij zijn er geen fan van om een langere tijd op één plaats te blijven. Je wilt in deze tijden dat je van huis bent het maximale uit jouw reis halen en niet te lang blijven hangen op één plaats. Daarnaast zijn veel hostels ingericht op mensen die reizen met een backpack. De meeste hostels hebben onder de slaapplaats een opbergkluis die is gemaakt voor een backpack. Hier ga je een grote koffer niet in krijgen.

Een groot probleem wat veel ondernemers ervaren die gaan reizen en werken via het internet is dat men op reis gaat is het (veilig) meenemen en opbergen van een laptop. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een backpack met een veilige opbergplaats voor je laptop. Want wanneer je laptop kapot gaat, ben je ineens een stuk verder van huis. Wij hebben het internet voor je afgezocht en hebben een selectie gemaakt van backpacks met een veilige opbergplaats voor je laptop.

Backpacks met laptop vak

Onderstaand vind je de backpacks met laptopvak. Naast een laptopvak is het ook aan te raden om je laptop goed te beschermen met een laptop sleeve.

Nomad Cabin – 38L – convertible – Phantom

Osprey Farpoint Small – 40- travelpack – Volcanic Grey

Verblijf in hostels

Naast dat je door in Hostels te verblijven geld bespaart op je verblijfkosten, is het ook een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken van over de hele wereld. Je slaapt met anderen op een slaapzaal waardoor je direct in contact komt met anderen. Een van de leuke bijkomstigheden van reizen is dat je in contact komt met nieuwe culturen. Hiermee wordt je creativiteit geprikkeld en wellicht kom je op deze wijze weer tot nieuwe business ideeën.

Er zijn genoeg hostels die goed zijn ingericht op Digital Nomads en bieden naast een openbare ruimte een werkruimte met snel internet. Hierdoor hoef je niet buiten je hostel op zoek te gaan naar een geschikte werkplek wat je weer tijd en geld scheelt dat je beter kunt besteden.

Booking.com, heeft een handige functie waarmee je direct kunt zoeken naar Hostels op de plek van bestemming. Zo kun je reviews lezen van eerdere bezoekers en krijg je direct een indruk van wat je te wachten staat.

Wat vond je van dit artikel?