5/5 (1)

Voor Chengdu hadden we 3 nachten geboekt, maar zodra we aankwamen hebben er nog twee nachten bijgeboekt. Deze stad is perfect om even bij te komen en rust te nemen. Daarnaast is dit de stad van panda’s en lekker eten, lees in deze blog alles over deze mooie stad.

Panda Panda Panda

Voor de panda’s hebben we een tour geboekt, je kunt er ook zelf heen. Maar een tour kost je maar 150 yen voor een halve dag. Als je naar de panda’s gaat moet je vroeg in de ochtend gaan, dan zijn ze het meest actief. De research base of Giant Panda Breeding heeft 150 panda’s, dit is een mix van de grote panda en de rode panda. De panda’s stellen je niet teleur, een van de leukste dagen in Chengdu.

Wenshu Monastry

Deze bekende tempel vind je in het centrum van Chengdu. De entree is gratis en het is zeker de moeite waard. Bij de ingang zie je mensen kleine schildpadjes kopen, die ze later loslaten bij een vijver in de tempel van de tuin. Daarnaast zie je hier binnen mooie boeddhistische beelden en er komen dagelijks nog veel mensen om te bidden.

Hot Pot

Eindelijk was het tijd voor een hot pot. Het hostel had ons een restaurant aangeraden, Bashudazhaimen Hotpot . Let op er kan soms wel een kleine wachtrij staan. Je krijgt een lijst met allerlei ingrediënten die je kunt kiezen, hier staat zowel pompoen als kippenlever op. Wij hadden voor een beetje pittig gekozen en gelijk kennis gemaakt met de bekende Sichuan peper. Dit was voor ons echt net te doen, terwijl wij zeker van pittig houden. Dus kan je niet tegen pittig, maak dit dan zeker duidelijk van te voren. We hadden 8 ingrediënten gekozen en bier gedronken, uiteindelijk moesten we maar 130 yen afrekenen.

Night street

De night street in Chengdu is leuk om tijdens je avondwandeling doorheen te lopen. Er zitten vooral veel winkeltjes met leuke spullen om te shoppen in de straat. Eten vind je iets minder, dus voor avondeten raden we je aan om ergens anders heen te gaan. De straat is leuk versiert met lampions en er zitten een aantal leuke barretjes.

People’s park

Ook vind je een mooi park in Chengdu, people’s park. Dit park zit vol met activiteiten, zo zie je er mensen die aan het dansen zijn, mensen die met bootjes door het park gaan, kraampjes om te eten, mensen die zingen en nog veel meer. Het is een leuk park om lekker te zitten en rond te kijken. En je bent meer dan welkom om mee te doen met deze activiteiten.

Verblijf in Chengdu

Wij verbleven in het Chengdu Mix Hostel Courtyard, die we via booking hebben geboekt. Een nachtje ons 80 yen per nacht. Het hostel had de perfecte locatie, het personeel was erg vriendelijk en je kunt er leuke tours boeken. Daarnaast hebben we dit keer niet buiten de deur gewerkt, maar alleen maar in ons hostel. De wifi is prima en het is een fijne plek om te werken.

Book hier uw verblijf bij Mix Hostel Courtyard.

Vliegveld van Chengdu

We hebben ervoor gekozen om naar onze volgende stop Zhangjiaje te vliegen. Dit omdat het goedkoper was en er geen directe trein was. Tickets zijn ongeveer rond de €100,-.

Klik hier voor tickets Chengdu naar Zhangjiaje vanaf €96,-

Wat vond je van dit artikel?