5/5 (1)

Toen ik de keuze maakte om plaats onafhankelijk te gaan werken heb ik eerst in kaart gebracht waar ik mijn tijd dagelijks aan besteed. Mijn webwinkel draaide op dat moment op WordPress in combinatie met Woocommerce. Mijn webwinkel begon steeds beter te lopen en mijn assortiment groeide enorm. Hierdoor werd mijn website steeds langzamer en moest ik steeds vaker ‘brandjes blussen’ om er voor te zorgen dat de website up & running bleef. Persoonlijk heb ik een commerciële achtergrond en geen technische. Je hoeft aan mij dan ook niks te vragen over specifieke codes. Wanneer ik deze tijd wekelijks optelde kwam ik tot de conclusie dat ik hier al snel een dag in de week mee bezig was. Dat is naast dat je je niet op andere zaken kunt richten ook nog eens niet goed voor je hart. Het was tijd voor verandering.


Mijn keuze was dan ook om de techniek achter de website zo veel mogelijk uit te besteden zodat ik mijzelf kon gaan richten op de zoekmachine optimalisatie en de marketing. Een keuze die achteraf heel erg goed is geweest omdat ik hierdoor veel meer rust heb. Ik hoef mijzelf dus niet meer druk te maken of de website wel snel genoeg is of dat betalingen wel juist worden verwerkt. Daarnaast moest ik ook kiezen voor een stabiel systeem met minimaal onderhoud om de koppelingen met andere diensten zoals fulfilment zo eenvoudig goed mogelijk te laten verlopen.

Wat is Lightspeed HQ?

Lightspeed HQ is een webwinkel systeem dat wordt gebruikt door webwinkels overal ter wereld. Lightspeed richt zich voornamelijk op het realiseren van een eenvoudig systeem waarmee iedereen direct aan de slag kan. Met Lightspeed HQ kun je jezelf direct richten op het professioneel presenteren van producten met alle functies waar een moderne webwinkel om vraagt.

Standaard systeem of open source?

Lightspeed is een standaard systeem met de mogelijkheden van een open source. Een open source betekent dat iedereen app’s en plug ins kan aanleveren die mensen wereldwijd kunnen installeren in een website. Hierdoor heb je ongelofelijk veel mogelijkheden om je site helemaal aan je eigen wensen aan te passen. Het nadeel van een open source systeem is dat er vaak fouten zitten in de aangeleverde software en dat je hiermee zonder dat je het door hebt je website kunt beschadigen of zelfs kunt laten crashen. Daarnaast wordt je website hier over het algemeen niet echt sneller van, wat weer nadeling is voor je Google resultaten. Lightspeed is geen open source. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om je website uit te breiden met apps. Zo heb je een beveiligd systeem met grote mogelijkheden.

Voor wie is Lightspeed HQ geschikt?

Lightspeed HQ is geschikt voor mensen die niet te veel bezig willen zijn met (het leren van) coderen. Het is een standaard systeem waarmee iedereen na een beetje oefenen makkelijk uit de voeten kan. Daarnaast is dit systeem in tegenstelling tot bijvoorbeeld WordPress speciaal gebouwd voor webwinkels. Hierdoor heb je direct alle tools in handen om alle verschillende stromen binnen je webwinkel strak te laten verlopen. Zo kun je direct aan de slag met het verkopen van je producten. Lightspeed is er dus voor mensen die minder kennis hebben van coderen en zich alleen op de commerciële kant willen richten!

Wil je een eenvoudige website maken zonder webshop? Kijk dan eens naar JouwWeb!

Eigenschappen van Lightspeed HQ

Hieronder een overzicht van de verschillende eigenschappen van Lightspeed HQ als webwinkel systeem

 • De eerste 14 dagen gratis te gebruiken!
 • Inclusief domeinnaam en hosting, je hoeft deze dus niet los meer aan te schaffen (normaal 6 tot 8 euro per maand)
 • Alle middelen aanwezig om direct heel het orderproces soepel te laten verlopen zoals order en factuurbeheer, voorraadbeheer en betalingsverkeer.
 • Ook betaalmiddelen aanwezig zoals iDeal. Dit ook nog eens met lage kosten voor startende winkels.
 • Geen kennis nodig van programmeren, alleen een thema kiezen en content aanleveren in de vorm van teksten en afbeeldingen
 • Professionele uitstraling waarmee je vertrouwen kweekt bij de klant
 • Zeer snelle laadtijd! Dit wordt door Google dan ook als steeds belangrijker gevonden in het bepalen van de rankings
 • SSL certificaat inbegrepen, belangrijk voor zoekmachine optimalisatie en verplicht voor webwinkels (https in de URL)
 • Responsive design, direct zowel geschikt voor mobiel, tablet en pc!
 • Uitstekend te koppelen met externe partijen zoals dropshipping en fulfilment om in de toekomst automatisering naadloos te laten verlopen.
 • Uitstekende support van de Lightspeed helpdesk en periodiek gratis cursussen voor het verder verbeteren van je website.
 • Gratis app waarmee je de belangrijkste taken in je webwinkel overal ter wereld kunt uitvoeren.

Lightspeed gratis uitproberen

Lightspeed is gratis te proberen voor de eerste 14 dagen. Hiermee kun je testen of deze webwinkel software iets voor je is. Lightspeed is niet gratis maar is zeker de investering waard wanneer je opzoek bent naar een stabiel webwinkelsysteem waarbij je alle mogelijkheden hebt om een professionele webwinkel op te starten.

Wil je Lightspeed gratis 14 dagen uitproberen? Klik dan hier en begin direct!

Lightspeed en automatisering

Het voordeel van Lightspeed is dat externe bedrijven de code achter de site goed kennen en deze dus uitstekend kunnen koppelen aan bijvoorbeeld boekhoudsystemen of aan de software van fulfilment partners. Zo had het fulfilmentcenter waar ik mee werk deze software al binnen een dag geregeld. Dus ben je van plan op termijn je webwinkel op afstand te gaan beheren? Dan is een goede basis een must!

Ik zou Lightspeed aanraden aan mensen die een serieuze webwinkel willen openen zonder dat ze veel tijd/geld willen investeren in het bouwen of laten bouwen van een webwinkel.

Andere software mogelijkheden voor het starten van een webwinkel

Naast Lightspeed HQ, zijn er genoeg andere mogelijkheden waarmee je snel en gemakkelijk een professionele webwinkel kunt openen. Zo ben ik ooit begonnen met een WordPress in combinatie met Woocommerce webwinkel. Lees hiervoor de blog ‘Een eigen gratis webwinkel maken met WordPress.‘. Ook is het mogelijk om een zeer eenvoudige webwinkel te maken met JouwWeb. Dit is alleen niet aan te raden wanneer je webwinkel je belangrijkste inkomstenbron gaat worden door de beperkte mogelijkheden.

Tot slot

Nog een kort filmpje waarin kinderen de belangrijkste eigenschappen uitleggen van Lightspeed HQ eCommerce. Wanneer er verder vragen zijn, stel ze dan gerust door een reactie achter te laten onderaan dit bericht!

Wanneer je een webwinkel gaat starten, is het aan te raden eerste verschillende systemen te testen zodat je precies weet wat de verschillen zijn en je exact weet welke software het beste past bij jouw wensen. Neem hierbij ook je langer termijn doelstellingen mee in je besluit. Tussendoor overschakelen van webshop systeem is altijd moeilijker en vergt dan ook weer een hoop tijd en energie. Zelf heb ik inmiddels veel ervaring met zowel WordPress als Lightspeed. Dus heb je vragen over een van deze systemen? Of mis je nog informatie in dit bericht? Laat het dan weten door middel van een reactie te plaatsen onder dit bericht. 

 

Veel succes!

 

Robin

Wat vond je van dit artikel?