5/5 (2)

Heb jij een droom om de hele wereld over te reizen met een camera en een telefoon? Het is mogelijk! Steeds meer mensen doen het. Geld verdienen of zelfs kunnen leven van de verdiensten die men verdient via social media. Wil jij ook geld verdienen met social media? Begin dan vandaag nog. Geld verdienen via Instagram is een zeer eenvoudige en effectieve manier om plaats onafhankelijk te werken en inkomen te genereren. In deze blog leggen we je uit hoe je geld kunt verdienen met het plaatsen van je mooiste reisfoto’s op Instagram.


Wat is Instagram?

Instagram is een zeer bekend social media platvorm waarbij je foto’s kunt delen met de wereld.

Wanneer je op deze pagina hebt geklikt, ben je waarschijnlijk al bekend met Instagram maar voor diegene die het niet weten leggen we het even uit. Instagram is een social media platvorm waar mensen foto’s op plaatsen die kunnen worden bewerkt door middel van een filter. Zo kun je met vrienden, familie en collega’s delen waar je wat aan het doen bent. Deze vrienden en collega’s kunnen daarnaast berichten ‘liken’ door op het hartje te klikken onder aan een bericht. Een vergelijkbaar iets als het leuk vinden van een facebook bericht. Alles denkbaar is te vinden op instagram zoals de mooiste reisfoto’s, auto’s of ouderen die met de kleinkinderen op de foto gaan. Naast dat je berichten kunt leuk vinden op Instagram, kun je ook mensen volgen. Dan krijg je updates van deze mensen automatisch in je beginscherm. Zo kun je jouw Instagram account helemaal aan je eigen interesse aanpassen. Ook kun je een Instagram account koppelen met bijvoorbeeld je facebook account waarmee je updates ook gelijk op je facebook pagina plaatst.

Voorbeeld van geld verdienen via Instagram

Ter inspiratie geven we je een voorbeeld van iemand die momenteel al leeft van een Instagram account. Zo heb je direct inspiratie voor hoe jij het ook zou kunnen aanpakken. En hoe een commerciële boodschap eruit zou kunnen zien.

https://www.instagram.com/p/BR-nv09gRGh/?taken-by=travelawesome

Hierboven vind je een post van de pagina @travelawesome. Je ziet dat deze pagina naast de mooiste reisfoto’s ook een advertentie plaatst voor een bedrijf dat resorts aanbiedt aan de klanten. Deze persoon achter deze Instagram account krijgt een vergoeding voor het plaatsen van deze advertentie.

3 Stappenplan om geld te verdienen via Instagram

Geld verdienen met Instagram is geen rocket science en iedereen moet dit kunnen doen wanneer je een goed plan hebt van wat je wilt gaan bereiken. Het grote voordeel van geld verdienen met Instagram is dat er nauwelijks risico’s aan verbonden zijn en je met alleen een smartphone kan starten. Heb je al een goedlopende Instagram pagina en wil je graag direct weten hoe je geld kunt verdienen met deze pagina? Lees dan direct verder bij stap 3.

#1 Voorbereiding, kies een onderwerp waar je foto’s over wilt gaan plaatsen.

We beginnen met de vraag: Waarom?! Waarom ben jij de moeite waard om gevolgd te worden via Instagram door andere mensen dan alleen vrienden, familie en collega’s. Dit is zeker de belangrijkste stap in jouw missie om geld te gaan verdienen met Instagram. Om er achter te komen waar je foto’s over moet gaan plaatsen is het belangrijk om goed na te denken welke zaken jij leuk en interessant vindt om foto’s van te kijken en te plaatsen. Maak een lijst met onderwerpen die je aanspreken. Denk hierbij niet te makkelijk. Soms is enige investering nodig om het gewenste resultaat te behalen maar zeker ook niet te moeilijk. Er zijn altijd mensen die een gekke passie van je delen en maar al te graag al je filmpjes en video’s voorbij zien komen. Let op dat er voldoende variatie zit in een onderwerp zodat je hier onbeperkt foto’s over kunt plaatsen. Wanneer je geïnteresseerd bent in deze website, kan het goed zijn dat je graag reisfoto’s wilt gaan plaatsen. Natuurlijk kan dat en de interesse voor reisfoto’s is over het algemeen ook groot. Maar op welke wijze ga jij dat anders doen dan andere Instagram gebruikers? Lees vooral verder.

Nadat je het onderwerp hebt gevonden is het belangrijk wat voor onderscheidend vermogen je gaat realiseren. Over de meeste onderwerpen worden al veel Instagram foto’s geplaatst. Maar wat ga jij anders doen dan al die anderen. Wat wordt jouw onderscheidend vermogen? Typ de naam van het onderwerp dat je hebt gekozen in de zoekbalk van instagram en bekijk de resultaten. Naast het bekijken van de foto’s die worden geplaatst over jouw onderwerp is het ook goed om te kijken welke “hashtags” er worden gebruikt. Een hashtag is een teken (#) dat je mee kunt geven aan een woord om deze vindbaar te maken op het onderwerp naar keuze. Zo bereik je mensen die zoeken op een onderwerp of door klikken via een post van iemand anders die dezelfde hashtag gebruikt.

Om er achter te komen wat voor hashtags (#) er worden gebruikt binnen jouw onderwerp, zijn er tools beschikbaar die jou daarbij kunnen helpen. Een voorbeeld van zo’n tool is hashtagify.me. Zo heb je direct een overzicht van wat de meest gebruikte termen zijn die jouw publiek gebruikt.

#2 Vind volgers! Zoek mensen die je pagina leuk vinden en geïnteresseerd zijn in jouw onderwerp.

Nadat je het plan klaar hebt, is het tijd om je eerste berichten te plaatsen op je pagina. Bij het aanmaken van je pagina geef je een pakkende titel mee waarmee je jouw volgers verleidt om je te gaan volgen. Maak foto’s over het onderwerp naar keuze, bewerkt ze en plaats ze met in de beschrijving de juiste hashtags (#).

In het begin is het van belang om zeer frequent een post te plaatsen op Instagram. Om een zo groot mogelijk bereik te krijgen is het van belang om zeker aan het begin één tot drie keer per dag een post te plaatsen op Instagram. Gebruik in deze posts altijd de hashtags (#) die je hebt voorbereid. Het is dus aan te raden om voordat je gaat starten eerst genoeg foto’s voor te bereiden zodat je enige tijd vooruit kan. Zorg bijvoorbeeld dat je voor de eerste 2 weken voldoende foto’s klaar hebt staan om te plaatsen. Daarnaast is het voor jezelf belangrijk om in het begin goed te testen op welke tijdstippen het beter is om een bericht te plaatsen. Dit kun je testen door bijvoorbeeld de ene dag in de ochtend iets te plaatsen, de volgende dag in de middag en de dag er op in de avond. Meet de resultaten aan de hand van het aantal ‘likes’ en reacties.

Het is daarnaast niet nodig om drie maal per dag in te loggen op je Instagram account om een bericht te plaatsen. Hier zijn handige tools voor om je leven wat makkelijker te maken. Zo hebben wij goede ervaringen met de Buffer app. Met Buffer kun je berichten op al je social media accounts inplannen en publiceren op een gewenste dag en tijdstip. Zo kun je gemakkelijk vooruit werken en verder gaan met andere zaken. Buffer is beschikbaar voor iOS en voor Android.

Naast het plaatsen van berichten onder populaire hashtags (#) kun je pagina’s over hetzelfde onderwerp gaan volgen. Instagram is een sociaal netwerk waarmee jij in contact komt met mensen die geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp als jij. Vind deze mensen dan ook en volg mensen die interessante foto’s plaatsen. Deze mensen zullen hier een melding van krijgen en jou wel of niet gaan terug volgen. Wanneer deze mensen je terug volgen, mooi! Je eerste connecties zijn gemaakt. Vanaf nu is het tijd om je netwerk uit te gaan bouwen. Wat ook een goede manier is om je eerste volgers te krijgen is door vrienden en familie op de hoogte te stellen dat ze jouw pagina moeten gaan volgen. Ze willen je hier vast bij helpen.

Hoe veel volgers heb je nodig om geld te kunnen verdienen met Instagram?

Het is moeilijk om te zeggen hoeveel volgers je exact nodig hebt om beschouwd te kunnen worden als professioneel Instagrammer en je dus geld kunt gaan verdienen met je Instagram account. Een eerste doel zou moeten zijn om ten minste 10.000 volgers te hebben om te kunnen starten met geld verdienen. Ga dus niet direct aan de slag met het plaatsen van promoties voor bedrijven maar investeer eerst tijd in het uitbreiden van je kring. Het moeilijkste werk is om je eerste volgers te bereiken. Het is even moeilijk om van 100 naar 1.000 volgers te gaan dan van 1.000 naar 10.000. Houdt daarom vertrouwen in je plan en geef niet te snel op.

Tip: Bedenk ook wat jouw geografische doelgroep is, dat bepaalt namelijk of je een bericht in het engels, nederlands, frans of een andere taal moet plaatsen. Houdt ook rekening met de naam van je pagina met je doelgroep. De voorkeur is natuurlijk om deze doelgroep zo groot mogelijk te houden.

#3 Bedenk jouw verdienmodel, hoe ga jij de centen binnen halen!

Wanneer je via Google op deze website terecht bent gekomen, is dit waarschijnlijk de informatie waar je naar op zoek bent. Hoe ga je al dat werk dat je hebt gestoken in het opzetten van een Instagram pagina met vele volgers omzetten in een inkomen. We gaan het uitleggen in dit hoofdstuk. Speciaal omdat de meeste mensen naar deze informatie op zoek zijn, hebben we dit wat uitgebreider omschreven dan de overige twee stappen in deze blog post.

Wanneer jij als Instagram gebruiker veel volgers hebt, wordt je gezien als ‘influencer’. Dit is een engelse term voor iemand die andere mensen beïnvloed. Je hebt een voorbeeld functie en bedrijven maken hier maar al te graag gebruik van. Zeker wanneer deze bedrijven producten aanbieden die aansluiten bij jouw doelgroep.

Verdien geld door gebruik te maken van affiliate marketing.

De meest eenvoudige manier waarmee je geld kunt verdienen via Instagram is door gebruik te maken van affiliate marketing. Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je jouw volgers doorverwijst naar een andere pagina op het internet. Deze gebruikers krijgen dan een cookie mee wanneer men op de link klikt. Wanneer deze mensen dan een gewenste actie doen na het klikken op deze link (zoals ergens voor inschrijven of iets kopen), krijgt de verwijzer (de affiliate) een vergoeding voor deze dienst. Meer informatie over affiliate marketing vind je in de blog ‘Online geld verdienen, welke manier past bij jou?’. Voor het toepassen van affiliate marketing, kun je het beste gebruik maken van een affiliate partner zoals Tradetracker. Tradetracker helpt je bij het aanmelden bij affiliate campagnes van bedrijven. Dit bespaart je een hoop tijd waardoor je meer tijd overhoudt voor het verder uitbouwen van je bereik.

Nadelen aan affiliate marketing in combinatie met Instagram

Het nadeel van affiliate marketing in combinatie met Instagram is dat Instagram het niet toestaat om links te plaatsen in posts. Het is alleen maar mogelijk om één link te plaatsen in de bio van de Instagram account. Op deze wijze probeert Instagram om reclame zo veel mogelijk te vermijden. Je zou er dus voor kunnen kiezen om naast je Instagram account ook een Facebook pagina te onderhouden of een blog waarmee je volgers direct kunt sturen op je links. Een andere manier om hier mee om te gaan is door een kortingscode te ontwikkelen waarmee het bedrijf kan identificeren dat een ‘sale’ afkomstig is van jouw account. Het is wel van belang om hier goede controle op te houden.

Wat zijn de vergoedingen van affiliate marketing en Instagram?

De vergoedingen van affiliate marketing in combinatie met Instagram lopen enorm uiteen. Zo verschilt het erg wat voor product of dienst je aanprijst. Wanneer je bijvoorbeeld een pagina hebt over dierenspeeltjes, zijn de vergoedingen procentueel lager dan wanneer je het bijvoorbeeld hebt over een notariskantoor. Echter zal het bereik wel veel groter zijn omdat je doelgroep groter is. Concreet kun je rekening houden dat de vergoedingen voor affiliate marketing in combinatie met Instagram tussen de 3 en 20 procent zullen liggen.

Bedrijven benaderen of benaderd worden door bedrijven

Wanneer je eenmaal genoeg volgers via Instagram hebt opgebouwd, ga je merken dat je vanzelf zal worden benaderd door bedrijven die willen dat je een product of dienst gaat promoten via jouw Instagram account. Deze bedrijven zullen hier dan ook een vergoeding voor aanbieden. Wanneer je Instagram account is gericht internationaal, zullen er meer bedrijven komen die gebruik willen maken van je diensten. Let wel op, zeg nooit direct ja tegen het eerste aanbod wanner het product of dienst van het bedrijf niet goed aansluit bij jouw doelgroep. Jouw volgers en bereik is het meest kostbare dat je hebt en gaat uiteindelijk jouw missie maken of breken. Wees daarom lief voor ze.

Nadelen van geld verdienen door benaderd te worden door bedrijven

Het nadeel van benaderd worden door bedrijven is dat je minder inzicht hebt in wat het effect is voor een bedrijf. Het is in mindere mate meetbaar dan bij affiliate marketing waardoor je jouw kanaal minder kan optimaliseren naar de wensen van je volgers. Daarnaast heb je minder keuze en vrijheid zoals bij een affiliate waarbij je op ieder moment kunt kiezen om een advertentie te plaatsen. Daarnaast is het aan het begin niet direct mogelijk om direct voor bedrijven te gaan adverteren. Dit gaat pas in een later stadium. Focus daarom in het begin op het uitbreiden van het aantal volgers en af en toe werken met affiliate marketing. Het grote geld komt later wel.

Wat zijn de vergoedingen van direct adverteren voor bedrijven en Instagram?

Deze vergoedingen lopen enorm uiteen en is afhankelijk van je bereik. Zo kan een vergoeding starten bij 50 euro en oplopen tot vele duizenden euro’s. Een voorbeeld van iemand die een enorm imperium heeft opgebouwd met Instagram is Chiara Ferragni. De mode blogger wordt momenteel op een waarde van 12 miljoen euro geschat.

Tot slot, een korte samenvatting waarom je nu moet starten met geld verdienen via Instagram

Instagram is een leuke manier om jouw passies te delen met de wereld. Wanneer je graag professioneel aan de slag wilt gaan met Instagram, dien je eerst een goed plan te maken hoe je dit wilt gaan bereiken. Wat maakt jou anders dan de andere Instagram gebruikers die op dit moment posts plaatsen over jouw gekozen onderwerp. Wanneer je jouw Instagram business model hebt uitgedacht, is het tijd om te starten met het opbouwen van jouw netwerk. Doe dit door 1 tot 3 berichten per dag te plaatsen. Denk ook na over het verdienmodel dat je wilt gaan gebruiken. Bij het adverteren is het belangrijkste om ten alle tijden rekening te houden met welke producten en diensten er aansluiten bij jouw doelgroep. Je kunt hiervoor gebruik maken van affiliate marketing of je kunt gebruik maken van bedrijven benaderen of benaderd worden door bedrijven.

Heb je nog vragen over hoe je Instagram het beste kunt inzetten om geld te gaan verdienen? Schrijf dan een reactie onder deze blog post en we komen er zo snel mogelijk op terug. Heb jij zelf nog andere tips? Deel ze dan met ons!

Veel succes,

 

Robin


Volg daarnaast onze eigen Instagram pagina @Reisbaas.nl en blijf op de hoogte van nieuwe updates van onze blog!

 

Wat vond je van dit artikel?