Nog geen beoordelingen

Ik moet eerlijk zeggen. Op het moment dat ik deze post begin te typen, komt het stoom bijna uit mijn oren door de trage internet verbinding waarmee ik moet dealen. De verbinding in mijn guesthouse is de afgelopen week vrijwel altijd stabiel geweest, tot op dit moment. Tijd dus om deze ergernissen even van me af te schrijven.

#1. Gebrek aan een (stabiele) internet connectie

Met stip op nummer één! Momenteel vliegt de internet verbinding hier alle kanten op. Hij kan misschien voor een paar minuten goed werken waarna deze er weer volledig uit ligt. Hoe dit komt? Geen idee en het is misschien wel te warm om mijzelf er echt druk over te maken.

#2. Racende scooters naast je werkplaats

Wanneer je werkt vanuit de stad, kan het af en toe erg luidruchtig zijn. Aziatische steden staan er om bekend dat ze nogal rumourig zijn. Hierdoor moet je om kunnen gaan met racende scooters, tuk tuks en andere voertuigen vrijwel naast je bureau.

#3. De vochtigheid stijgt naar je hoofd

Gisteren was het hier in Chiang Mai een zeer warme dag die werd afgesloten met een ‘heerlijke’ tropische bui. Hierdoor is het vandaag bijzonder vochtig. Dit maakt het voor mij moeilijker om mijzelf te concentreren op mijn werk.

Oplossing: Bezoek een co-working place of laat je werk even naast je liggen.

Wanneer je werkt vanuit een co-working place, zul je deze problemen niet tot minder ondervinden. Toch is het af en toe weleens relaxed om ook vanuit een andere locatie te werken. Voor mij is de oplossing voor nu simpel: Ik sluit mijn laptop af en ga morgen weer verder met waar ik mee bezig was.

Wat vond je van dit artikel?