5/5 (4)

Toen ik hier vorig jaar tijdens mijn eerste lange reis verbleef, was ik direct verkocht. Lombok is een geweldig eiland en heeft voor iedereen wat wils. Zo heb je geweldige natuur, de meest mooie stranden van Indonesië (jazeker, mooier dan die op Bali). En daarnaast is het leven hier een stuk goedkoper en zijn de lokale mensen zeer vriendelijk en behulpzaam. Daarnaast is deze plaats een paradijs voor surfers en heb je vanaf Kuta Lombok (niet te vergissen met Kuta Bali) binnen 30 minuten wel 6 verschillende surfer stranden. 

Het hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) op Lombok is Mount Rinjani. Dit is dan ook de hoogste vulkaan van Indonesië en kan worden beklommen tijdens een 3 daagse trekking tocht tijdens het droge seizoen (vanaf januari gesloten). Daarnaast is Kuta een heerlijke plaats om te relaxen. Met stranden in de buurt zoals Tanjung Ann, Selong Belanak, Mawun en Mawi Beach, is er hier genoeg te zien en te doen. Ook heb je op Lombok enorm veel mooie watervallen die eenvoudig met de motor te bereiken zijn.

Werken vanuit Lombok

Tijdens mijn reis vorig jaar, heb ik weinig uren gestoken in het werken aan mijn eigen onderneming. Mijn werk bestond destijds puur uit onderhoud en is daardoor tot een minimum gebleven. Dit jaar heb ik hier meer werk kunnen verzetten. Bali is zeer bekend als Digital Nomad hotspot maar wat mij opviel is dat Kuta Lombok hier zeker niet voor onder hoeft te doen. Sterker nog, naar mijn idee overstijgt deze plaats het populaire Bali doordat het minder toeristisch is, de internet snelheid over het algemeen prima is (vergelijkbaar met Bali) en het vele malen goedkoper is dan verblijven op Bali. Echter heb je op Lombok nog geen co-working places. Vandaar dat de meeste mensen hier werk verzetten vanuit koffiehuizen. Het meeste heb ik gewerkt vanuit 3 locaties. Deze ga ik hieronder toelichten.

#1. Kenza Coffee

Het moment dat je Kenza Coffee binnenloopt zul je er niet omheen kunnen. Dit café is bij uitstek de meest populaire plaats voor digital nomads in Kuta Lombok. De relaxte sfeer, goede faciliteiten (wifi, werkplaatsen en stopcontacten) en de goede koffie maakt Kenza de nummer 1 werkplaats voor Digital Nomads in Lombok.

#2 El Bazar

El Bazar, is een oosters restaurant met geweldig eten. Daarnaast is deze plaats bijzonder geschikt voor de vegetariërs onder ons. De atmosfeer is zeer goed. Echter wordt er continu wel redelijk luide muziek gedraaid. Een koptelefoon is daarom aan te raden. De internetsnelheid bij El Bazar is waarschijnlijk de beste die je momenteel in Kuta Lombok kunt vinden.

#3 KRNK

KRNK is van dezelfde eigenaar als El Bazar en is gelegen aan de overkant van El Bazar. Hier worden heerlijke burgers geserveerd tegen (voor Lombok begrippen) hoge prijzen. Natuurlijk kun je ook gewoon een koffie bestellen of een heerlijke fruit juice.

Ben jij op Lombok geweest en heb je hier gewerkt? Dan ben ik zeker benieuwd naar jouw ervaringen. Heb je misschien andere goede plaatsen gevonden om vanuit te werken? Laat dan even een reactie achter. Ben jij nog op zoek naar een manier om een leven als digital nomad te starten? Lees dan onze blog Met deze 15 banen kun je overal ter wereld werken!.

Wat vond je van dit artikel?