5/5 (2)

Wat enkele jaren geleden nog een nieuwe innovatie was, wordt tegenwoordig veelvuldig gebruikt binnen film en fotografie; Drones. Deze nieuwe technologie wordt steeds meer bereikbaar voor bedrijven en particulieren om actief mee aan de slag te gaan. Persoonlijk heb ik recent een Drone aangeschaft en heb mijzelf daarom verder verdiept in de mogelijkheden van het maken van Drone materiaal in combinatie met leven en werken op afstand. In deze blogpost vertel ik dan ook met welke zaken je rekening moet houden wanneer je aan de slag gaat met deze Nomad Job.


Inspiratie

Wanneer je even op google zoekt naar drone video’s kom je al snel de meest geweldige beelden tegen van mensen die online geld verdienen met Drone video’s zoals deze:

Type banen Digital Nomad

Het maken van Drone video’s en een leven als Digital Nomad is een zeer goede combinatie. Zo kun je de mooiste plekken op aarde bekijken vanuit hogere sferen. Daarnaast kun je jezelf ook laten inhuren om locaties of evenementen te filmen. De onderstaande beroepen zijn het meest populair onder Drone Nomads!

1. Start een YouTube kanaal

Veel Drone Nomads zijn aan de slag gegaan met het bijhouden van een YouTube kanaal waar ze video’s op plaatsen van locaties overal ter wereld. Door het plaatsen van deze video’s kun je advertentie inkomsten verdienen. Met advertenties via YouTube verdien je gemiddeld €0,30 tot €4,00 per 1000 views. Het mooie van deze manier van inkomsten is dat je het volledig geautomatiseerd kunt laten verlopen. Op het moment dat je genoeg video’s hebt geplaatst en deze veelvuldig worden bekeken, verdien je passief inkomen.

2. Filmen van evenementen

Het filmen van evenementen is een goede manier om geld te verdienen met Drones. Je kunt jezelf laten inhuren om een evenement vast te leggen en deze video te bewerken. De grootte van een evenement maakt niet uit. Het kan hierbij gaan om het vastleggen van een concert maar in het begin zul je jezelf meer moeten richtten op het filmen van bijvoorbeeld bruiloften en partijen. De opbrengsten voor het maken van een Drone video is ongeveer €300 tot vele duizenden euro’s. Het filmen van evenementen valt onder actief inkomen. Dit betekent dat de tijd die je investeert in een project evenredig is aan de opbrengst. Wat een nadeel is van deze wijze van inkomen. Daarnaast kun je deze manier van inkomen combineren met een nomadisch bestaan. Alles wat je nodig hebt is een internationale website om klanten aan te trekken.

3. Maken van promotiefilms

Deze manier van geld verdienen als Drone Nomad past goed binnen het reizen en werken. Er zijn veel internationale bedrijven die er voor kiezen een Drone video te maken als onderdeel van een promotiefilm. Zo is het voornamelijk populair onder grote resorts om Drone video’s te gebruiken in de communicatie. Net zoals bij het filmen van evenementen, gaat het hierbij om actief inkomen en heb je een internationale website nodig om aan de slag te gaan.

Regelgeving

Wanneer je aan de slag gaat als Drone Nomad moet je ten alle tijden rekening houden met de regionale regelgeving. Een internationale database met daarin alle regelgeving omtrent Drones is te vinden op droneregulations.info. Daarnaast is het bijvoorbeeld in Nederland zo dat je als particulier niet hoger mag vliegen van 120 meter en alleen in de gebieden waar het toegestaan is om te vliegen.

Certificaten

Wanneer je commercieel aan de slag gaat met Drones, is het in Nederland verplicht om de juiste certificaten te halen voor het professioneel vliegen met Drones. Alle regels voor het commercieel vliegen met een Drone staan omschreven op de site van de Rijksoverheid.

Investering voor starten met Drone Video.

Wanneer je start met het maken van Drone video’s, ga je over het algemeen niet direct commercieel gebruik maken van deze Drone. Je gaat eerst persoonlijk oefenen en wanneer je het apparaat en de video bewerking onder de knie krijgt, ga je pas geld verdienen met deze Drone. In het begin hoef je dus alleen te investeren in de Drone zelf. Later kun je verder gaan met het aanvragen en behalen van de juiste certificaten en vergunningen.

Kies de juiste Drone

Een keuze voor een Drone is erg afhankelijk van wat je wensen zijn in combinatie met het budget. De onderstaande Drones zijn allemaal van het merk DJI. Een toonaangevende Drone fabrikant.

DJI Phantom 3

De DJI Phantom serie is misschien wel de meestgebruikte Drone onder professionals. Dit omdat deze Drone het meest stabiele beeld geeft en de meest nauwkeurige besturing die bereikbaar is voor de gemiddelde starter. De DJI Phantom 3 is een zeer goed instapmodel waarmee je direct aan de slag kunt gaan. De DJI Phantom 3 heeft een ingebouwde camera met een resolutie van 1080p. De Phantom 3 Pro heeft een resolutie van 4k. Daarnaast is deze Drone uitgerust met functies zoals een follow me modus waarmee de Drone je automatisch volgt wanneer je van locatie verandert. Ook heeft deze Drone een POI functie waarmee de Drone automatisch blijft cirkelen rondom een ‘Point of Interest’


DJI Spark

De DJI Spark is een goed instapmodel. Zeker voor mensen die gemakkelijk een Drone willen kunnen meenemen tijdens het reizen. Zo is deze Drone volledig in te klappen en gemakkelijk mee te nemen. Het nadeel van de DJI Spark is dat deze geen meegeleverde remote controler heeft waardoor je deze met je smartphone moet besturen. Het is wel mogelijk om een remote controller mee te bestellen. Hier betaal je echter extra voor.

DJI Mavic Pro

De DJI Mavic Pro is misschien wel de best verkrijgbare Drone voor Digital Nomads. Deze Drone heeft een uitstekende 4k beeldkwaliteit, is enorm stabiel en is eenvoudig mee te nemen op reis. Zo zijn de propellers volledig in te klappen zodat je deze gemakkelijk kunt inpakken en meenemen. Daarnaast heeft ook deze Drone verschillende functies zoals de Follow Me mode, Point of Interest etc.

DJI Phantom 4

De DJI Phantom 4 is de opvolger van de Phantom 3 en is een van de betere Drones die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Deze Drone heeft een betere camera dan de Phantom 3. Naast dat deze 4k opnames maakt, is ook het kleurenperspectief een stuk beter. Ook heeft deze Drone sensoren waardoor deze automatisch obstakels vermijd.

Prijs & Kwaliteit van je Drone

Hoeveel je wilt investeren in een Drone hangt helemaal van jezelf af. Welke wensen heb je? Wil je op reis gaan met je drone? Wil je een Drone die compact is maar toch uitstekende prestaties biedt, dan zou je het beste kunnen kiezen voor de DJI Mavic. Is het minder belangrijk dat de Drone compact is? Kies dan voor de DJI Phantom 4. Wil je een goedkoper model om eerst eens te proberen of het iets voor jou is? Kies dan voor de DJI Spark of de DJI Phantom 3. Zelf heb ik ook toevallig voor de DJI Phantom 3 Drone gekozen.

 

Wat vond je van dit artikel?